Massaved

Högsta fiberkostnaden på fem år för Världens massaindustrier

2 inlägg 3447 visningar 1 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Högsta fiberkostnaden på fem år för Världens massaindustrier

Torbjörn Johnsen  
#580140 Enligt det amerikanska konsultbolaget Wood Resources International har priset på barrfiber (massaved och massflis) för massaproducenterna gått upp två år i rad. Priset var under Q1 2019 det högsta på fem år enligt pressmeddelande från WRI.

Av de 17 producentländer som WRI följer med sitt prisindex har priset gått upp i 16. ENda undantaget är östra Kanada där priset legat stilla. Anledningen till prisuppgången är en ökad efterfrågan och i vissa områden även väderrelaterade produktionsproblem. De största prisökningarna har skett i västra Nordamerika, i de Nordiska länderna samt i Indonesien och Ryssland.

Under årets första kvartal har priset fortsatt att stiga bortsett från i Centraleuropa där det sjunkit p g a överutbud (storm & barkborrar). WRI förväntar sig att barrfiberpriset planar ut eller sjunker under sommaren p g a en försvagad global massamarknad.

Läs hela nyhetsbrevet från WRI här.   TS
Användarvisningsbild

Re: Högsta fiberkostnaden på fem år för Världens massaindust

Oleab  
#580249 Tackar för era uppdateringar på världsmarknaden. Dom uppskattas, även om maskinnyheter ofta får flera svar 👍

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).