Sågtimmer

2021 ett rekordår för skogsindustrin? Trävarorna bara ökar

1 inlägg 3149 visningar Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

2021 ett rekordår för skogsindustrin? Trävarorna bara ökar

Torbjörn Johnsen  
#711746 Vi har gjort en sammanställning över delar av den nordiska skogsindustrins lönsamhet hittills i år och du hittar den här på iskogen.se.

Skogsbolagen och sågverken går som tåget och vi kan redan nu räkna med att nästa kvartal kommer att bli ett av de bästa på många, många år för svensk skogsindustri. Och helåret 2021 kan bli historiskt om det håller i sig. En urstark trävarumarknad med tyngdpunkt i USA men spridd till stora delar av Världen i en tillvaro kryddad med extremt stora Corona-stöd driver priser och efterfrågan till skyarna. Därtill är marknaden allt bättre för avsalumassa och riktigt bra för många kartongsegment.

Det är ju roligt att få vara med om en sådan här tid för skogsindustrin men nu gäller det också att jobba för att få upp timmerpriserna så att skogsägarna och entreprenörerna får med någon liten del av detta guldregn. Ha is i magen och gör inga förhastade virkesaffärer nu innan sommaren är slut. Riktnivån för timmerpriset 2021 hittar du i tråden: 1000 kronor kubiken 2021?   TS
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).