Sågtimmer

Södra drar ner sågverksproduktionen med 25%

2 inlägg 3011 visningar Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Södra drar ner sågverksproduktionen med 25%

Torbjörn Johnsen  
#635312 Södra meddelar nu att man korttidspermitterar personal på sågverket i Mönsterås samt "inleder förhandlingar gällande produktionsanläggningen i Orrefors". Åtgärderna förväntas minska Södras trävaruproduktion med 25% enligt pressmeddelandet och den direkta orsaken är snabbt minskad efterfrågan från UK & Irland:

– Vi går in i detta osäkra läge med välbalanserade lager. Vår Europamarknad, undantaget Storbritannien, visar en relativt normal efterfrågan och Asienmarknaden återhämtar sig. Samtidigt ser vi en högre frånvaro bland vår personal, både i form av sjukfrånvaro och vård av barn, som ger påverkan på vår produktion. Detta beslut är huvudsakligen beroende av utvecklingen i Storbritannien och de enheter som inte levererar dit fortsätter producera för fullt tills vidare, säger Jörgen Lindquist, affärsområdeschef Södra Wood.


Även verksamheterna i Södra Wood UK och Södras anläggning i Hamina, Finland kan komma att beröras.

Frågan är vad som menas med den något kryptiska texten om Orrefors i inledningen? Innebär det att man förhandlar om korttidspermitteringar eller innebär det förhandlingar om mer långtgående åtgärder? Någon som vet?

Det här är nog tyvärr inte det sista vi skriver om sågverksneddragningar framöver...

Läs hela pressmeddelandet här.   TS
Skogssällskapet, bättre betalt för din skog
Avatar Fallback

Re: Södra drar ner sågverksproduktionen med 25%

r93  
#635327 Enligt en som jobbar där så förhandlar dom om permittering, det var vad jag hörde igår.

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).