Sågtimmer

Södra bygger ytterligare en CLT-linje i Värö

2 inlägg 3953 visningar Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Södra bygger ytterligare en CLT-linje i Värö

Torbjörn Johnsen  
#564166 Innan första CLT-investeringen i Värö ännu är driftsatt beslutar Södra nu om att investera i ytterligare en produktionslinje för CLT (eller KL-trä som det heter på svenska).

CLT/KL-trä är en metod att göra stora byggelement av korslaminerat virke. Läs mer om det i tråden KL-trä förändrar spelplanen inom både bygg och skog? från StoraEnsos uppstart av deras CLT-anläggning i Grums.

Enligt ett pressmeddelande som Södra skickade ut i torsdags siktar nu Södra på att bli en av Nordens ledande leverantörer av CLT-trä. Man har som mål att över tid producera 140 000 kubikmeter korslaminerade träprodukter till byggindustrin.

I slutet av mars meddelande Setra att de avser att bygga en stor CLT-anläggning i Långshyttan så man kan ju lugnt säga att det är en starkt trend i ökad träförädling med utveckling av byggelement.

Spännande utveckling det här och det kommer att bli volymer som även borde märkas på marknaden.   TS
Användarvisningsbild

Re: Södra bygger ytterligare en CLT-linje i Värö

Tåndemåla  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#564187 Snart kommer det kanske en tråd om den nya husfabriken de ska bygga i Landsbro med.🤔

Annons:
Eco Log skördaraggregat
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).