Sågtimmer

Rekordhöga globala timmerpriser 2017

3 inlägg 6710 visningar 2 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Rekordhöga globala timmerpriser 2017

Fredrik Reuter  
#488177 Kina är timmertåget just nu, Nordafrika har dålig import, Ryssland mobiliserar med sågverk nära Kina och Finland exporterar mycket till Japan. Detta kan vara en slutsats från pressreleasen som Woodprices skickade ut idag.

Förbrukningen av timmer i USA har sjunkit med 6 procent i år, Mellaneuropa står sig bra trots förestående Brexit och England, Holland, Österrike, Spanien och Danmark har ökat sina importer av timmer under 2017. Nordafrika har strypt importen rejält, i snitt med 30% under 2017.
Men loket under 2017 är ändå Kina som ökade sin import av timmer med 21% under 2017. Ryssland har fattat grejen och har under året fått igång sågverken i Sibirien och östra delen av Ryssland (som har nära till Kina). På grund av detta har Ryssland ökat sin export till Kina med 23% under året.

Japan importerar ca 1,5 miljon kubikmeter timmer per kvartal, noterbart här verkar vara att Kanada tappar export till Japan till förmån för Finland.

https://news.cision.com/wood-resources- ... -,c2421838

Nu har vi snart 2018, vad tror du om den inhemska och globala marknaden 2018?   TS
Skogssällskapet, bättre betalt för din skog
Avatar Fallback

Re: Rekordhöga globala timmerpriser 2017

Sandström87  
#488190 Om bopriserna fortsätter att sjunka kommer troligen nybyggnation de också. Vilket medför att de kommer bli en prispress på grantimmer.
Hoppas jag har fel

Avatar Fallback

Re: Rekordhöga globala timmerpriser 2017

Bosse1  
#488212 Gissar på en prispress nedåt när den beslagtagna skogen skall börja "skötas" storskaligt med bidrag.

https://bloggar.nwt.se/bergstrom/2015/0 ... styrelsen/

Eftersatt underhåll

När det gäller underhåll av naturreservat är det mycket som behöver göras; allt ifrån att sätta ut gränsmarkeringar och skyltar, röja vandringsleder till att sanera reservaten från contorta-tallar. Contorta-tallen som är en främmande art som planterades in i Sverige på 70-talet var ett mindre lyckat experiment inom svenskt skogsbruk.

I en del reservat plockar man också bort andra granar och tallar för att lyfta fram lövträden. Detta är viktigt för alla de arter som lever i de ljusa lövskogarna, bl a vitryggig hackspett.

Detta är något man nu gjort i Gårdsviksfjällets naturreservat. Det var häftigt att se Björkskogen som trätt fram när barrträden avverkats. Björkar som någon förståndig markägare lät stå kvar på den tiden när det utgick ett påbud från skogsstyrelsen att det bara var tall och gran som skulle få finnas i våra skogar…

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).