Sågtimmer

Lägsta timmerpriserna på 10 år 2016 i Norden och EU

2 inlägg 14720 visningar Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Lägsta timmerpriserna på 10 år 2016 i Norden och EU

Fredrik Reuter  
#451754 Idag kom Wood Resources International med prisstatistik för Europeiska timmerpriser 2016. Det är ingen munter läsning och sämst går prisutvecklingen i Norden med Finland, Norge och Sverige. Det finns ett Europeiskt timmerprisindex - ESPI och index har sjunkit 6,6% på två år. Detta trots att WRI skriver att sågverken går på högtryck i Norden för tillfället.

Trots detta är timmerpriserna högre i Europa än i Nordamerika, Oceanien och Latinamerika.

Här finns några andra trådar och virkespriser och timmerpriser:

2017 - historiskt höga virkespriser på timmer

Låga timmerpriser i Europa 2016

Sverige ett prisdike för sågtimmer?

Bifogar pressreleasen i PDF nedan.   TS
Användarvisningsbild

Re: Lägsta timmerpriserna på 10 år 2016 i Norden och EU

OAS-forests  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#451798
Fredrik Reuter skrev:Idag kom Wood Resources International med prisstatistik för Europeiska timmerpriser 2016. Det är ingen munter läsning och sämst går prisutvecklingen i Norden med Finland, Norge och Sverige. Det finns ett Europeiskt timmerprisindex - ESPI och index har sjunkit 6,6% på två år. Detta trots att WRI skriver att sågverken går på högtryck i Norden för tillfället.
Ja, det är tråkig läsning men det har man haft på känn, industrin har räddat sina vinstmarginaler genom att sänka priset på rundvirke till skogsägarna. Därmed har de kunnat visa vinst och lämnat utdelning til aktieägarna. Det enda rätta är att avverka så lite som möjligt, i sådana konjunkturlägen ska vi låta bolagen hugga i sina egna skogar.

Annons:
Eco Log skördaraggregat
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).