Verkstan

arborrning

2 inlägg 3096 visningar 2 följer Svara, dela mm...   
Avatar Fallback

arborrning

skogshasse  
#477756 är det någon som har erfarenhet av martinssons arborrnings verktyg eller till och med har verktygena hemma i verkstan   TS
Enskede Hydraul, reservdelar till skogsmaskiner
Avatar Fallback

Re: arborrning

JoTh  
#477806 Vi har ett arborrningsverktyg från Martinsssons som vi har använt i säkert 20år lite till och från. Det är ju inte precis varje halvår det har begagnats, men genom åren har en hel del både lastarmsöron, snabbfästen, midjor och olika lager/ bussningslägen renoverats med bra resultat. Tar man det i rätt ordning och centrera upp fästena innan eventuell förberedande isvetsning av det uppglappade hålet så går det riktigt bra. Bör dock ha något rejälare drivkälla än en fjuttig handborrmaskin att driva det med. I vissa fall har vi lagt upp en plankbädd på svarvlinjalerna och arborrat något lös snabbfäste till grävmaskin eller så använder man med fördel en större magnetborrmaskin, så det går att ta lite större skär, och istället mata sakta i längsled. Eftersom stålet är snedställt på axeln är det relativt enkelt att flytta efter stålet, men lite pyssel är det allt. För den som inte vet hur grejerna ser ut är det en länk här:
http://www.martinssons.se/

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).