Verkstan

Alloljebrännare till maskinhall

2 inlägg 2787 visningar 2 följer Svara, dela mm...   
Avatar Fallback

Alloljebrännare till maskinhall

skogsbaronen  
#419582 Hej, är de ngn som har/använder sig av en Alloljebrännare för uppvärmning i sitt garage /maskinhall.. fördelar nackdelar med en sån..   TS
Enskede Hydraul, reservdelar till skogsmaskiner
Avatar Fallback

Re: Alloljebrännare till maskinhall

saekb  
#419632 Känner till ett fall där ägaren värmde upp verkstadslokalerna med spillolja. Göta hovrätt dömde mannen till att betala 100 dagsböter. Det finns lagkrav på hur pannan ska vara utformad och hur rena rökgaserna ska vara. Dessutom krävs tillstånd enl miljöbalken från länsstyrelsen.

"Det finns även företag som marknadsför sk alloljebrännare som lämpliga att elda spillolja i. Men eftersom spillolja klassas som farligt avfall räknas även det som ett miljöbrott.
– Miljöbrott som att elda med spillolja kan ge allt från böter till upp till två års i fängelse, är det grovt kan det ge upp till sex år. Vid bedömningen tas bland annat hänsyn till om gärningen varit av särskilt farlig art, innefattat ett medvetet risktagande och om gärningsmannen gjort sig skyldig till försummelse av allvarligt slag,"

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).