motor problem!!

 
 Kommentar  8 inlägg  3690 visn.  2 följer
Avatar Fallback

motor problem!!

Henrik Petersen  
#230946 Hej alla

Jag har på senare tid haft motorproblem på min kompaktlastare, en weidemann 917 från ca 86. Det är en Mitshubishi motor mod. K4E i den. Grund problemet var att det läkte in vatten i oljan. Jag har då bytt toppakning, planslipat toppen och bytt avgasventilar + nya ventilsäten. Så långt gikk det bra, motorn går som den ska, men jag tycker inte det kommar nåt videra olja upp i ventilkåpan och jag minns inte hur det såg ut innan operationen. Så frågan är: ska oljan rinna så det syns i kåpan eller ska det bara vare en oljadimma. håppas nån är bra på detta.

Med vänlig hälsning Henrik   TS
Koppom
Användarvisningsbild

Re: motor problem!!

Slurfi  
#230950 Det ska nog inte vara nån stor mängd som flödar där.
Kommer det bara olja öht så kan det nog vara bra, har du kollat oljetrycket?
Vad säger Mitsu-supporten?

Avatar Fallback

Re: motor problem!!

Henrik Petersen  
#230952 Hej Slurfi

Tack for snappt svar

Oljetryckket ligger runt 4kg, det är präcis som det ska vara. det son uroer mig är att jag inte ser nån olja i ventilkåpan, der är inget problem att ta av oljalocket med motorn igång.

Henrik

   TS
Användarvisningsbild

Re: motor problem!!

Kse  
#230958 Det brukar inte direkt spruta olja och att ha ventilkåpan borta med motorn igång brukar inte vara några problem, men är det helt torrt så är ju inte allt som det ska.
Verka ologiskt att dina ingrep i motorn skulle påverka oljetillförseln men ev. fel kan ju förstås ha funnits där sen innan, oljan som kommer upp ska ju egentligen bara smörja vipporna och till det behövs inga stora mängder men det är svårt att felsöka via brev.

Användarvisningsbild

Re: motor problem!!

JensSkoog  
#230975 Kør och lyssna på hur ventilerna har det. Føre jobbet på motorn såg det sekert ut som det var mycke olja i ventilkåpan, men mestadelen smorde inte, bara var slikt som hade samlat sig øver år. Har erfart samma kjenslan sjelv - nogot stemmer inte, før det ser inte ut som førut. Du kann oxå prova det gammla trixet med å skruva av oljelocket ock holda ner ett kaffefilter øver øppningen med handen och kolla om det kommit olja på det efter et par minuter. Oljetrycket verkar ju vara bra.

Avatar Fallback

Re: motor problem!!

Henrik Petersen  
#230978 Tack så mycket allaihopa

Det verkar ju vara lugnande besked iallafall :lol: . Vipparmarna är ju inte torra. Det som oroet mig är ju att jag inte ser nån olja i kåpan. Någon som vet var oljan som smörjer vipparmarna kommer upp i kåpan??.

Henrik

   TS
Avatar Fallback

Re: motor problem!!

Förare  
#230982 Vet inte hur det är på dessa motorer men det brukar vara en oljekanal som går direkt till vippaxeln eller liknande och den oljan är då under tryck och behöver inte så stort flöde. Alltså den olja som du ser inne under kåpan är på retur och inte under tryck och då kanske det ser ut att vara lite. Men som sagt jag vet inte hur det är på din motor.

Avatar Fallback

Re: motor problem!!

Henrik Petersen  
#230984 Det kan nok faktisk vare så, då vipparmarna verkar få olja på nåt vis, kan det vare en kanal i vipparmsaxeln som då smörjer vipparmerna direckt. Sen verkar det gå kanaler i topplocket till stötstängerna.

Henrik

   TS
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).