Länkar

Skogsmuseet i Lycksele

24 inlägg 20330 visningar 6 följer Svara, dela mm...   
Avatar Fallback

Re: Skogsmuseet i Lycksele

Ture  
#73292 Hej!
Både rätt och fel! Vi delade Silvanum mellan oss, Särna och Siljansfors. Men hästen den har varit på museet sedan det öppnade -84. Jag kommer inte i håg att Silvanum hade en häst med lass.
Mvh / Ture

Avatar Fallback

Re: Skogsmuseet i Lycksele

Ture  
#74285 Hej! Ville bara berätta att nu har vi lagt ut ett bildarkiv på vår hemsida. Under menyn "Blandat" finns bildarkivet. Där finns bilder från Huggar- och Maskinepoken samt Gammplatsen.
http://www.skogsmuseet.se

Användarvisningsbild

Re: Skogsmuseet i Lycksele

JörgenO  
#396303 Museet får EU-bidrag för att utvecklas

Nedanstående text är hämtad från Västerbottens Folkblad, länk: http://www.folkbladet.nu/1636892/skogsm ... r-miljoner

Skogsmuseet i Lycksele kan, tillsammans med Sveaskog, SLU och Granö Beckasin, efter Tillväxtverkets kommande formella beslut, påbörja ett treårigt arbete för att ta fram besöksmål och information som små och medelstora företag kan använda för att erbjuda kunskapsturism i skog.
Syftet med PINUS – projekt innovativa upplevelser i brukad skog – är att föra samman besöksnäring, skogsnäring och skoglig akademi för att skapa turistiska möjligheter i brukad skog. Genom samarbete och kunskapsutbyte kan nya unika besöksmål i skogen tas fram, vilket i sin tur möjliggör för små och medelstora företag inom regionens besöksnäring att växa på en ny marknad: tematisk kunskapsturism i skog.
– Efter projektets slut kommer både internationella och svenska besökare i vår region att kunna uppleva den svenska skogen på ett nytt sätt. I ett antal visningsmiljöer visas till exempel skogens väg från planta till planka, det svenska skogliga kulturarvet, hur skogen bidrar till att lösa klimatfrågan och biologisk mångfald i skogen, berättar projektledare Anna-Maria Rautio, Skogsmuseet.
För Skogsmuseet i Lycksele är också projektet, med en budget på drygt 7,5 miljoner kronor, ett sätt att utvecklas till ett museum med ett större och bredare uppdrag. Häften av pengarna kommer från EU inom ramen för den Europeiska regionala utvecklingsfonden, som ska bidra till investeringar i regional tillväxt och sysselsättning i Övre Norrland.

Användarvisningsbild

Re: Skogsmuseet i Lycksele

fretchi  
#396316 Ja där har man varit och provtryckt spridare och lite allt möjligt ett par gånger :smile:

Användarvisningsbild

Re: Skogsmuseet i Lycksele

JörgenO  
#398824 Jag o frun var här och tittade idag. Mycket intressant och fint utställt, särskilt om den förmaskinella tiden.

Användarvisningsbild

Re: Skogsmuseet i Lycksele

Annika_B  
#403614 Snart kan skogen runt Lycksele bli mer intressant. Skogsmuseet i Lycksele vill nämligen ta fram nya besöksmål i skogen, med målet att försöka locka kunskapstörstiga turister. :smile:
Senast redigerad av Annika_B tis 23 aug 2016, 08:54, redigerad totalt 2 gånger.

Avatar Fallback

Re: Skogsmuseet i Lycksele

åberg  
#403638
Annika_B skrev:Snart kan skogen runt Lycksele bli mer intressant. Skogsmuseet i Lycksele vill nämligen ta fram nya besöksmål i skogen, med målet att försöka locka kunskapstörstiga turister. :smile:


Det låter intressant, kan du berätta mer?

Användarvisningsbild

Re: Skogsmuseet i Lycksele

Annika_B  
#403694
åberg skrev: Det låter intressant, kan du berätta mer?

Skogsmuseet i Lycksele får stöd av EU-fond

Snart kan skogen runt Lycksele bli mer intressant. Skogsmuseet i Lycksele vill nämligen ta fram nya besöksmål i skogen, med målet att försöka locka kunskapstörstiga turister.
Nyligen blev Skogsmuseets ansökan PINUS, projekt innovativa upplevelser i brukad skog, prioriterad av strukturfondpartnerskapet för Övre Norrland.

Det innebär att Skogsmuseet, efter ett formellt beslut av Tillväxtverket, kommer kunna påbörja ett treårigt arbete för att ta fram besöksmål och information för att främja kunskapsturism i skog.

Ska skapa kunskapsturistiska möjligheter
Syftet med projektet är att ta fram nya besöksmål i skogen och på så sätt skapa turistiska möjligheter under temat kunskap.

– Efter projektets slut kommer både internationella och svenska besökare i vår region att kunna uppleva den svenska skogen på ett nytt sätt. I ett antal visningsmiljöer visas till exempel skogens väg från planta till planka, det svenska skogliga kulturarvet, hur skogen bidrar till att lösa klimatfrågan och biologisk mångfald i skogen, säger projektledare Anna-Maria Rautio, i ett pressmeddelande.

"En unik möjlighet"
Arbetet ska ske i samarbete med Sveaskog, SLU och Granö Beckasin.

– Nu har vi en unik möjlighet att synliggöra skogsforskning och skapa nya utvecklingsmöjligheter i gränssnittet mellan akademi och samhälle, menar Lars Östlund, Professor i Skogsekologi, Sveriges lantbruksuniversitet i Umeå i pressmeddelandet.

Prioriteringen är gjord inom ramen för Europeiska regionala utvecklingsfonden och ska bidra till investeringar i regional tillväxt och sysselsättning.

Budgeten för projektet ligger på drygt 7,5 miljoner kronor.

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasterbotten/skogsmuseet-i-lycksele-far-stod-av-eu-fond

Användarvisningsbild

Re: Skogsmuseet i Lycksele

fertooos  
#727071 Hej. Varför inte? Det är möjligt att överföra vissa kurser till distansundervisning. Vissa privata sektorer har länge erbjudit utbildningstjänster för vissa yrken. https://writingmetier.com/thesis-writing-help/ kan till exempel lära dig att skriva bloggar och texter om vilket ämne som helst. Jag tycker att detta är bra. Vad tycker du?

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).