Sida 1 av 1

Swing cut ?

Postat: mån 07 sep 2009, 23:46
av swemil
Hej

Någon som har testat Swing Cut klingan ?
Skall vara en ersättare för snöre/gräsklinga.

Eller är det en produkt som bara säljs "bakom disken" här i norra Värmland ? :surp: :?:

Köpte en sådan förra veckan, men pga tidsbrist i semestern, samt att klingskyddet hade gjömt sig för mig, så uteblev testandet.
Frågan är dock om klingskyddet stoppar en slintande kniv i full fart... :???:

:arrow: För er som inte vet hur den ser ut, tänk er en klinga utan tänder, och där påmonterat två lösa knivar modell gml Stiga Tornado...

Emil

Re: Swing cut ?

Postat: tis 08 sep 2009, 15:56
av Naders
Är det denna du menar?
Ser direkt livsfarlig ut. Tänk om en sten ligger i vägen?! :shock:

Re: Swing cut ?

Postat: tis 08 sep 2009, 19:30
av swemil
Just precis. Så ser den ut. Vill inte ha en sådan kniv i benet. Frågan är om huggarstövlarna tål en smäll från dem... Kanske man borde investera i ishockeymålvaktsbenskydd :lol:

Re: Swing cut ?

Postat: tis 08 sep 2009, 19:39
av masterchief
Tycker det har visats en hel del tveksamma produkter under senaste åren...
Alltifrån fastnitade sågkedjor till det här fallet...
Vad krävs för att få marknadsföra en ny klinga?
Någon form av utprovning måste det väl finnas.

Re: Swing cut ?

Postat: tis 08 sep 2009, 20:50
av swemil
har inte infoen om produkten hær i nørje. men skall førsøka få den inscannad hem i værmland så får vi se vad som står i den.
Var væl några handritade figurer, lite rørig bruksanvisning på 2 eller 4 olika språk om jag inte missminner meg. 8)

Re: Swing cut ?

Postat: tis 08 sep 2009, 21:17
av Elias
Enda jag kan tänka mig funkar på gräs i längden måste ju vara en stålwire istället för plastlina. Det borde fungera lite längre, dock motorsågskedja känns totalt värdelöst :P

Re: Swing cut ?

Postat: tis 08 sep 2009, 23:01
av Niking
swemil skrev:Just precis. Så ser den ut. Vill inte ha en sådan kniv i benet. Frågan är om huggarstövlarna tål en smäll från dem... Kanske man borde investera i ishockeymålvaktsbenskydd :lol:


Nä, varken klass 3 huggastövlar/kängor (28 m/s) eller ishockey skydd lär stå emot sådana knivar som roterar på maxfart (ca 12000 varv/minut). Erfoderlig skyddsklass på stövlar och benskydd varierar ju med varvtalet och diametern på knivarna, men borde nog ligga runt 25-30 (ca 100-120 m/s). x_x
/Niklas

Re: Swing cut ?

Postat: tis 08 sep 2009, 23:21
av swemil
ja. vad skall man säga. skall visst finnas klingskydd från leverantören. Har dock inte sett det live, endast i tecknad version i instruktionsbladet, och det är säkert inte billigt.. Men som innehavaren av motorsågsbutiken sa. "Behöver du det då, ingen annan som har köpt det...." :surp: :shock:

Oavsett, säkerheten kommer först. :smile:

Re: Swing cut ?

Postat: ons 09 sep 2009, 21:53
av Aberg31
Funkar bra men jag hade problem med att få klingskyddet att sitta fast, skruvarna vibrerade loss hela tiden, vilket resulterade i att gängorna i vinkelväxeln tog stryk, annars så var den mycket effektiv

Re: Swing cut ?

Postat: mån 07 dec 2009, 23:18
av axwell
Swing cut var skit...bra men.

Den här produkten är nog inte någon nyhet ; troligen 10-20 år sedan jag först hörde talas om den. Det inträffade en del allvarliga olyckstillbud varav ett var att en av knivarna gick genom väggen i en husvagn. Efter div. tillbud tvingades Ö-viksföretaget att förbättra säkerheten genom att bla. montera en ca. 2 mm tjock plåtbygel på undersidan av skivan. Detta för att inte skruvarna som håller plåtknivarna skulle knäckas.
Tyvärr är min erfarenhet efter några års användning att knivarna går sönder och flyger tiotals meter, eller längre men dom hittar man ju inte. Bortsett från farligheten så blir det relativt kostsamt att efter varje knivbrott skaffa en en ny knivsats. Skrota denna farliga pryl, en tretandad slyklinga gör nästan samma jobb!