Sida 1 av 1

Röjning/Gallring

Postat: ons 23 mar 2022, 23:20
av Skogum
Hej! Har gått i funderingar angående röjningen som väntar. Undrar över om jag ska kanske ska prova att gå ner till 17-18 på 5,64. För att underlätta i gallringen senare. Nån som har varit i samma tankar eller till och med provat?

Mvh

Re: Röjning/Gallring

Postat: tor 24 mar 2022, 07:09
av Skogsola
Bolagen röjer så eller ännu hårdare.

Re: Röjning/Gallring

Postat: tor 24 mar 2022, 09:59
av Älgfoderodlare
Skogum skrev:Hej! Har gått i funderingar angående röjningen som väntar. Undrar över om jag ska kanske ska prova att gå ner till 17-18 på 5,64. För att underlätta i gallringen senare. Nån som har varit i samma tankar eller till och med provat?

Mvh


Om man nu har rel. täta välväxande ungskogsbestånd, så bör man ju även ta in de ev. eko. effekterna av Taxonomin i en snar framtid. Förlusten i tot. växande ungskogsbestånd via röjning, kan ju bli att vara en förlust även i ett längre perspektiv.
För om nu en större / mer väl utvecklad marknad inom Taxonomin infinner sig. Så är det ju just ungskogar med hög tillväxt o därmed CO2 inlagring att vara de mest åtråvärda. Långsiktiga avtal, som ändå inte minskar möjligheten att utnyttja den egna skogens slutliga möjligheter. Men som underhåller / undviker kostnader på vägen dit. Bör vara att föredra / utnyttja ! All röjning o gallring som missgynnar den egna ekonomin, bör ses som en förlust !
Vi privatskogsägare, har ingen självnytta / beroende av den industri vi förser med billig råvara.
Börja tänk på er själva i första hand o gör det som sen blir rätt !

Varför jag inte röjer o inte mer än låggallrar självdöda eller undertryckta träd i mina bestånd. Är för att jag har en vision om en annorlunda framtid ! Där det är de träd som växer, som kommer att ha en allt större betydelse i många avseenden !