Före och efter jobbet

Hållbarhet varmrökt älghjärta

5 inlägg 923 visningar 1 följer Svara, dela mm...   
Avatar Fallback

Hållbarhet varmrökt älghjärta

mooos73  
#772912 Tänkte varmröka älghjärta och älgtunga imorgon men ska äta det först om 1,5 vecka!
Behöver jag frysa det eller räcker det mad att vacumförpacka det och sedan förvara i kylen...

Får olika budskap när jag googlade på hållbarhet......



   TS
Användarvisningsbild

Re: Hållbarhet varmrökt älghjärta

Arvid0  
#772915 Du behöver inte frysa det.

Avatar Fallback

Re: Hållbarhet varmrökt älghjärta

mooos73  
#773013 Om man fryser, hur förändras köttet då?

   TS
Avatar Fallback

Re: Hållbarhet varmrökt älghjärta

Brorsan  
#773027
mooos73 skrev:Om man fryser, hur förändras köttet då?

Det blir torrare när det har tinat.
Vid frysning sprängs muskelcellerna och vattnet rinner bort dunstar snabbare när det tinat. Det är nog den enda skillnaden.
Vid rökt kött blir skillnaden mindre då mycket vatten redan försvunnit under rökningen.
Det är min erfarenhet iallafall.
2 till 3 veckor kan du nog vänta innan du måste frysa in köttet.

Avatar Fallback

Re: Hållbarhet varmrökt älghjärta

mooos73  
#773054 Perfekt, så "gammalt " hinner inte delikatesserna bli!!!

   TS
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).