Sida 1 av 1

Hur bedriver man skogsbruk i Tyskland?

Postat: ons 14 jan 2009, 09:11
av masterchief
Hur bedriver man skogsbruk i Tyskland om man inte under arbetsdagen får göra det här?

Re: Hur bedriver man skogsbruk i Tyskland?

Postat: ons 14 jan 2009, 16:54
av valmet901
JA det kan man undra.

:lol:

Får väl ta med sig en sån påse som man har till hunden :)) :)) :))

Re: Hur bedriver man skogsbruk i Tyskland?

Postat: ons 14 jan 2009, 19:09
av tantgron
Var dit för ca 1,5 år sedan för att kolla på en Pinox Combi med buntare, och vår guide hade ganska bra koll på trakten trots att han var purfinne. Så efter att vi lunchat på ett lokalt ställe så bar det av med hyrmercan genom skogen på en skogsväg för att spara ca 10 minuter istället för att köra runt på landsvägen.

Efter ca 5 minuters bilfärd så har vi plötsligt en svart Land Rover med tonade rutor slickandes i kofångaren bak, blinkande och tutande! Vi trodde att det var något utryckningsfordon som måsta förbi, så vi svänger snabbt åt sidan på första bästa avtagsstig.

Men det är oss dom är ute efter! :0

De svänger in tätt framför bilen, ut hoppar 2 st killar med solbrillor och läderjackor. De ställer sig på varsin sida om bilen och börjar snacka med vår guide, som tur i oturen pratade flytande tyska. Bussigt hotfulla! Jag förstår så mycket att de frågade honom vad vi gjorde där, och om vi hade ID-handlingar med oss. Kauko som vår guide hette, försökte förklara att vi var finnar och där för att tittade på en av hans nyligen sålda maskiner, och att han kände markägaren.

Killarna kollar igenom allas pass, för att sedan svara med ett kort "OK" och sedan eskorterade de oss tillbaka till det vägskäl där vi började färden genom skogen. Fick verkligen befara att det inte finns något som liknar Allemansrätten där nere! :D :D

Re: Hur bedriver man skogsbruk i Tyskland?

Postat: tis 15 jan 2019, 00:30
av Fredrik Reuter
#tb10 🙂

Re: Hur bedriver man skogsbruk i Tyskland?

Postat: tis 15 jan 2019, 08:06
av isteskog
Men de bedriver iaf inte kalhyggesbruk där! ....... enligt viss person här på forat ... 😉