Före och efter jobbet

Finland löser Skogsnöten

1 inlägg 4276 visningar Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Finland löser Skogsnöten

Fredrik Reuter  
#497958 Finska Forstföreningen har sedan 1982 anordnat Skogsnöten - en tävling i skogsfrågor för högstadieelever med syftet att öka intresset för skogen och skogsbranschen. Nu är det dags igen och detta år tävling 25.000 elever i totalt 360 skolor runt om i Finland.

Finns något liknande i Sverige eller Norge?

Sedan starten har mer än en miljon Finländare deltagit i tävlingen.

Hela upplägget känns helt rätt (min åsikt). Man får chansen att sprida kunskap om skog och natur. Man får chansen att få skogsintresserade "på kroken" precis i rätt tid innan studievägval.

Det känns som att det är helt otroligt viktigt att fånga upp de unga människor som brinner för skog, natur, skogsbruk och förnybara råvaror. I alla fall om vi vill behålla vår höga skogliga kunskap och industri i Norden, eller vad tycker du?

Det finns tävlingsblanketter från tidigare år på Forstföreningens sajt. Förra årets tävling finns i PDF här nedan. Fixar du det?

https://frantic.s3.amazonaws.com/smy/20 ... llsvar.pdf

https://www.smy.fi/sv/lar-dig-andra/skogsnoten/   TS
Elmia
 Besvara  
  • Sida 1 av 1
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).