Före och efter jobbet

Våra barn kommer aldrig få någon anställning...

5 inlägg 4391 visningar 1 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Våra barn kommer aldrig få någon anställning...

Fredrik Reuter  
#333391 Men dom kommer få så mycket jobb dom vill!

Tiderna förändras i allt snabbare takt.
Det sägs att industrialiseringen är på tillbakagång och kanske försvinner i framtiden.
Arbetslinjen är döende, fritidslinjen är framtiden heter det i artikeln nedan.

Tillverkning flyttar till låglöneländer, det finns det inget att göra något åt. Enligt artikeln nedan kommer vårt industrialiseringssamhälle bytas ut mot ett digital internetsamhälle.
I detta samhälle som är decentraliserat behövs inga chefer då vi hjälper varandra via internettekniken.

Hmm, lite svårt att ta in detta.
Funderar om ex Kickstarter.com är en tjänst som är tidig i detta nya samhälle. Har du en idé du gärna skulle vilja göra, lägg upp den på Kickstarter och samla in pengar för att kunna genomföra den.

Tja, vad tror ni om framtiden?
Kommer det bli som i artikeln, kommer anställningar i ordets rätta bemärkelse minska avsevärt i framtiden och vi jobbar när vi vill, ex genom Kickstarter eller http://www.peopleperhour.com/

Och, om du fick ett halvår med full betald lön, vad skulle du göra då tror du?

http://www.va.se/nyheter/2015/06/10/arb ... framtiden/   TS
Elmia
Avatar Fallback

Re: Våra barn kommer aldrig få någon anställning...

åberg  
#333396
Fredrik Reuter skrev:Och, om du fick ett halvår med full betald lön, vad skulle du göra då tror du?


Finns att göra med huset, det skulle bli högre takt på det. Sen finns det ju alltid släkt och vänner en kan ge ett handtag.

Avatar Fallback

Re: Våra barn kommer aldrig få någon anställning...

Hema  
#333401 Ptja, det kommer onekligen förändras. Masstillverkning kommer efter 3D-(multi)skrivarnas introduktion vara ett minne blott, men det är allt några år kvar tills dess. Samt både automatiseringen och introduktionen av "smarta"-robotar i vårt samhälle kommer det ställas helt andra krav/behov.

Om samhället kan se till att välja gemensam arbetstidsförkortning framför endast effektivisering hos några få, så kan framtiden bli ljus för det stora flertalet.

Om/när vi når arbetstid(er) på under 2-4h/dag så kanske det kan börja talas om medborgarlön. Jag anser att det är bättre om vi kan fördela arbetena, framför att några få får jobba häcken av sig medans övriga står där arbetslösa.

Avatar Fallback

Re: Våra barn kommer aldrig få någon anställning...

Hema  
#335851

Användarvisningsbild

Re: Våra barn kommer aldrig få någon anställning...

Camwood  
#335863 Vist är det roligt att spekulera om framtiden :grin: men väldigt få har haft rätt i sina framtidsprognoser!! ingen vet vad som kommer att hända eller vart samhällsutvecklingen tar vägen.
Samtliga nu existerande skälvklarheter som internet mobiltelefoner mm kunde väldigt få förutse tidigare i historien. Och just dom teknikutvecklingarna är väldigt viktiga för dom har förändrat hela samhället i grunden.
Men havf förtröstan för rationaliseringar , nedläggningar, tekniksprång , mm har ALLTID SKETT i historien och kommer att göra även i framtiden . Men om ni får dystra tankar om framtiden så tänk på att mänskligheten får det allt BÄTTRE i sakta steg på denna jord trots allt elände som pressen o tv kommer med varje dag. :grin:
"""" med bättre så menar jag mätbara saker som tillgång till grundskola , ekonomisk bärkraft, barndödlighet , friskare o hälsosammare liv för individen , längre livslängd för individen mm. mindre våld och krig , friare rörlighet över landsgränser för individen mm.

 Besvara  
  • Sida 1 av 1
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).