Föryngring

PEFC anpassar kompetenskrav för skogsvårdsarbetare

3 inlägg 1362 visningar 1 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

PEFC anpassar kompetenskrav för skogsvårdsarbetare

Torbjörn Johnsen  
#637731 Enligt ett pressmeddelande från svenska PEFC så har man beslutat att "anpassa" kompetenskraven för skogsvårdsarbete i syfte att fler arbetslösa svenskar ska kunna åta sig sådant arbete:

För att kunna rekrytera svensk personal från andra branscher och för att underlätta för skogsägarna och entreprenörsföretagen har PEFC beslutat att skapa ett snabbspår till skogsvården genom anpassade kompetenskrav.


PEFC har beslutat om ett antal undantag från rådande krav och de gäller för planterings- och röjningsarbete.

Undantagen gäller främst kraven på fältkurser enligt SYN och att endast certifierad arbetskraft får anlitas. Vill du läsa mer om hur PEFC formulerar undantaget så hittar du den informationen här.   TS
Förädlade skogsplantor från Svenska Skogsplantor
Avatar Fallback

Re: PEFC anpassar kompetenskrav för skogsvårdsarbetare

Orsa  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#637754 Jaha, se där. Nu när vänstern alltsedan 1968 tuktat och kringskurit alla bönder och jägare och andra fritänkare och andra självförsörjare och nu börjar att se. Att se först nu, nu när mycket är utsuget och riskerar sjunka ihop, då fattar man att även sina bidragsberoende "utsatta" grupper inte får plats att leva eller på arbetsmarknaden pga all politik, byråkrati och fientligt riktad välvilja. Inklusive fackföreningarna. Ja, då kan man sänka kraven.

Sverige. Ja det är väl offentliganställda tjänstemännens och besiktningsmännens och den regelstyrda idiotins hemvist.

Läser man exempelvis länstyrelsens "Landsbygdsnytt" så blir man ju ledsen och rädd för vilka kompetenskrav som ställs på bönder: Läs sid 11 (12) så ser man direkt hur man inte kan hålla på med jordbruk i Sverige & SSSR & EU.
https://www.lansstyrelsen.se/download/1 ... 18_Nr2.pdf

Iochförsig. Bra att man visar att man ska börja backa i vårt vänsterprojekt till land. Förresten, Nalle Wahlroos som är en raktuttalande finne med plattform har ju inte dragit sig för att säga att löntagarna måste sänka lönerna. Annars blir det inte bra. Värt att blanda ner i sin egen åsiktssmet som en ingrediens.
https://svenska.yle.fi/artikel/2019/10/ ... ineffektiv

Jag ska nog skriva en bok: "Här vi gav bort allt till alla och ingen fick något. Vad fel vi röstade så länge"

Avatar Fallback

Re: PEFC anpassar kompetenskrav för skogsvårdsarbetare

bgl  
#637765 Undrar om kraven på rastkojor och alla andra tillbehör också att "anpassas", annars blir tillverkning av kojor en het bransch!
Hörde nyss en skogsvårdsentreprenör som suckade och sa att detta blir omöjligt pga brist på personer som kan vara arbetsledare för alla nya skogsarbete.

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).