Föryngring

Frösådd av björk

3 inlägg 2936 visningar 3 följer Svara, dela mm...   
Avatar Fallback

Frösådd av björk

Solan  
#307930 Hej

Jag funderar på att beskoga jordbruksmark utan att behöva stängsla. Jag vill helst ha lövskog så då är alternativet att så björk ganska lockande. Har läst om det men hittar ingenstans hur man gör rent praktiskt. Jag vet att man kan blanda fröerna med sågspån för att det ska vara lättare att dosera. Men det känns lite jobbigt att så 2 ha för hand. Går det att så med en vanlig såmaskin för spannmål någon som vet eller har någon något annat alternativ.
Kanske en konstgödningsspridare en vindstilla dag.
Anders   TS
Förädlade skogsplantor från Svenska Skogsplantor
Avatar Fallback

Re: Frösådd av björk

isteskog  
#307941 Har du björk i kanterna så behöver du inte så, det sköter naturen om.
Finns ingen björk, så skulle jag handså. Det bör gå fort att göra det på en nyharvad åker. Men sen kommer nog bekymret: gräs!! Du får nog räkna med att spruta åkern hösten innan med Roundup eller liknande preparat.

Avatar Fallback

Re: Frösådd av björk

jannee  
#307954 Markbered med vad du har tillgängligt, plog/harv/kultivator/jordfräs. detta ska göras i Augusti. Kan vara lämpligt att 2 veckor innan bespruta området med Roundup. Du kommer att få massor av björkskott kommande år. Ett normalår virvlar det runt otaliga björkfrön, och de driver iväg ganska långt.

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).