Föryngring

Erfarenhet av Bohus-Dals Skogsplantor

5 inlägg 4399 visningar 4 följer Svara, dela mm...   
Avatar Fallback

Erfarenhet av Bohus-Dals Skogsplantor

niotre  
#265694 Hej, jag har haft mycket nytta av att läsa i olika trådar här på forumet. Detta är första inlägget jag presterar själv:
Både våren 2012 och 2013 har jag köpt stor barrot (gran) av ovan nämnda leverantör. 2012 satte jag runt 1000 (kommer inte ihåg exakt) på ett fem år gammalt hygge som var markberett under tidig vinter. Borde vara bra förhållanden. G24, Årjängs kommun. 90% döda. Proviniens: Emmaboda.
2013 köpte jag en något mindre treårig barrot. Satte dessa på ett hygge med kraftig grässvål. Kanske hälften har överlevt. Mkt tuffare förhållanden än året innan. Gräs har rensats frekvent på båda hyggena. Andra planteringen på G26 i samma område.
Jag är medveten om att föryngring kan totalhaverera och att det finns många inverkande faktorer. Tidigare föryngringar med Sv Skogsplantor och Bergvik har gått mycket bättre.
Nu till frågan: Är det någon som kan säga bu eller bä om Bohus-Dals skogsplantor?
/L   TS
Förädlade skogsplantor från Svenska Skogsplantor
Avatar Fallback

Re: Erfarenhet av Bohus-Dals Skogsplantor

kallen  
#265707 Mycket goda erfarenheter av deras barrot 20-40. Brukar vara jämna och fina. Våren 2013 var dock ett riktigt eldprov för plantorna med uppfriysning och väldigt kalla nätter.

Avatar Fallback

Re: Erfarenhet av Bohus-Dals Skogsplantor

jannee  
#265710 Min erfarenhet av att plantera (bor i sydöstra Sverige med vårtorka och frost om vart annat) är att plantera sent med VÄL genomdränkta plantor.
Planterat väldigt sent, ibland långt in i Juni.
I min ungdom var jag het på gröten och planterade i April, oftast med dåligt resultat. T.o.m. 50% avgång upplevde jag, numera misslyckas jag aldrig, å andra sidan börjar jag inte sällan efter att de andra slutat.

Avatar Fallback

Re: Erfarenhet av Bohus-Dals Skogsplantor

niotre  
#265725 Kallen, det är ju två trevliga fyrar, Roger och Tommy. Blev dock mkt fundersam när avgången var så stor. Då kan jag påtala problemen och köpa plantor igen.
Deras utlämningsställe passar så bra.

   TS
Användarvisningsbild

Re: Erfarenhet av Bohus-Dals Skogsplantor

Vedproducent  
#265735 Har köpt/planterat 300000 granplantor genom dom sen 98. Har aldrig behövt hjälpplantera ett enda område.

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).