Små skogsmaskiner och övriga maskiner

Vimek ökar orderingången och bygger ut fabriken

1 inlägg 480 visningar Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Vimek ökar orderingången och bygger ut fabriken

Torbjörn Johnsen  
#847270 Skogsmaskintillverkaren Vimek har ökat sin orderingång under våren och nu bygger man ut fabriken i Vindeln. Det är enligt Vd Johannes Nilsson den nya maskinserien "Next Generation" med skördaren Vimek 470 och skotaren Vimek 870 som drar och Vimek ser det ökade intresset för maskinerna som en följd av ökade virkespriser:

Vi har hittat en ny marknad med skotaren Vimek 870 och skördaren 470. Högre priser på virke gör att det nu är ännu mer intressant för skogsägare att använda våra beståndsgående maskiner som möjliggör högre kvalitet och att man gallrar bestånden tidigare. Även utländska marknader har växt och vi har fullt upp i verkstaden, säger Johannes Nilsson, VD Vimek.


Vimeks anläggning i Vindeln är relativt liten men det har gått bra att bygga många maskiner där tack vare att de varit relativt små. Nu, i och med den nya och lite större maskinserien så krävs mer utrymme och ett nytt traverssytem. Utbyggnaden möjliggörs av att lagerutrymme kunnat flytta till andra lokaler.   TS
 Besvara  
  • Sida 1 av 1
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).