Små skogsmaskiner och övriga maskiner

Malwa 560 nr 200 levererad och orderböckerna växer

1 inlägg 2146 visningar Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Malwa 560 nr 200 levererad och orderböckerna växer

Torbjörn Johnsen  
#683037 Enligt Malwa Forest AB som tillverkar skogsmaskiner med samma namn har 2020 varit ett utmanande år. Man har gått från korttidspermitteringar i våras till att nu behöva nyanställa för att klara av ökade leveranser. Företaget meddelar i ett pressmeddelande att man nu levererar maskin nummer 200 av 560-modellen som presenterades på Elmia Wood 2017. Nyligen lanserades ett uppdaterat modellprogram av 560-maskinerna (mer om det i tråden Malwa lanserar 560.4 med steg 5-motor) och den första maskinen i den här serien har just levererats. Denna maskin är också den 200:ade tillverkade Malwa 560.

Malwa räknar med att man 2020 p g a pandemin får ett tapp om 20% jämfört med föregående år. Däremot går man in i 2021 med tjockare orderböcker än någonsin och idag får en köpare vänta till april nästa år för leverans.

Jag tror vi ser resultatet av en lyckad produktlansering, men också hur viktigt det är att snabbt kunna ställa om inom organisationen och anpassa arbetssätt till den nya verklighet pandemin innebär, säger Malwas grundare Magnus Wallin. Ett vanligt år hade vi stått på mässor och besökt våra distributörer runt om i Europa. Istället har vi själva åkt ut på en landsomfattande demoturné, ökat tillgängligheten för privata coronasäkrade visningar och jobbat kreativt med digitala verktyg för att kunna mötas över gränserna


Det som fått stå tillbaka p g a reserestriktioner är fortsatta exportsatsniungar men här räknar Malwa med att det finns en framtida potential när väl pandemin klingar av.   TS
Kranman 960 skotare
Annons:
Eco Log på Swedish Forestry Expo
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).