Små skogsmaskiner och övriga maskiner

Ny delägare i Malwa

1 inlägg 1553 visningar 1 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Ny delägare i Malwa

Torbjörn Johnsen  
#560583 Almi invest har varit en av delägarna i Malwa ända sedan 2010. Nu meddelar Almi att man säljer sitt innehav i Malwa till Investment AB Chiffonjen i Sävsjö. Almis innehav motsvarar 25 procent av bolagets aktier och röster.

- Vi är mycket nöjda med vår investering i Malwa, säger Björn Westman, Investment Manager på Almi Invest.Under vår tid som delägare har bolaget etablerat sig som marknadsledande i Sverige inom segmentet beståndsgående maskiner som möjliggör modern och skonsam skogsvård. Vi är övertygade om att Chiffonjén blir en bra partner i Malwas fortsatta tillväxtresa.

- Almi Invests investeringar i Malwa Forest har gett oss den finansiella stabilitet som krävts för att utveckla bolaget till en marknadsledande position. Dessutom var den support som Almi Invest bidrog med de första åren av avgörande betydelse, säger Magnus Wallin, grundare av Malwa Forest.

Utveckling och tillverkning sker vid Malwas anläggning i Skene med ett 20-tal medarbetare. Förutom framgångsrik försäljning i Sverige går en ökande andel maskiner på export.

- Vi har imponerats av Malwas organisation och utveckling och är glada över att nu få möjligheten att gå in som delägare och få möjlighet att vara med och bidra till fortsatt tillväxt”, säger Anders Gemfors från Chiffonjéns aktieägarnätverk och som kommer gå in i Malwas styrelse.


Läs hela pressrelessen här.   TS
Usewood, små skogsmaskiner
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).