Små skogsmaskiner och övriga maskiner

Vimek bio kombi?

10 inlägg 5987 visningar 1 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Vimek bio kombi?

Mowi  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#33363 Vad tror ni om att röja sena röjningar och tidiga gallringar med vimek bio kombi?   TS
Usewood, små skogsmaskiner
Användarvisningsbild
Valmet Anders  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#35901 Har själv funderat på det konceptet,kollade in maskinen uppe på nolia, tyckte den kanske gick lite för sakta, speciellt klippen ... jag tror allt hänger på hur energi priserna ter sig framöver....

Användarvisningsbild
Thunborg  
#35921
Valmet Anders skrev:Har själv funderat på det konceptet,kollade in maskinen uppe på nolia, tyckte den kanske gick lite för sakta, speciellt klippen ... jag tror allt hänger på hur energi priserna ter sig framöver....
Den maskinen som visades på nolia gick klippen skitsakta på så de har bytt till en värre pump nu. Ska klippa mycket fortare nu 8)

Avatar Fallback
RMskog  
#36108 problemet med klipp på skotare är hur man skall gå till väga när man är i ett bestånd. när man klipper kanter o så är det ju inga problem.

när du ska va i ett bestånd så måste du röja/hugga en väg först för du kan ju verken klippa framför dig eller bakom dig i vägen. o när du klipper mellanzonen måste du kunna köra rakt genom efter som du inte kan backa med ett stort o "yvigt" lass

Avatar Fallback
Skogsola  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#36120 Man lär ha såpass till kran att man kan klippa bakom sig och direktlasta så länge man ser nåt. Sen gallra mellanzon och fylla på lasset medan man kör framåt. Rent praktiskt funkar det nog men man kan tvivla på ekonomin och det biologiska resultatet.

Avatar Fallback
Simba  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#36126 Enda jag tror på så är en typ som visades på metko i år,dom hade byggt om en Valmet 830 genom att byta kuggstängerna på kransvängen så att svängmöjligheten blev ca 400 grader.Han tog upp vägen framför sej,förarn satt alltså vänd framåt och kunde då köra kran medans han tog upp vägen,jättesmart.Dessutom hade dom satt en större kranpump och kraftigare vippcylinder,aggregatet var ett Nisula kombiaggregat(skördare-skotargrip i ett) :D

Avatar Fallback
Lövis  
#41480 Har just kommit hem från vimeks skogsdag i Vallentuna.
Där visade dom bland anat upp bio combin den var otroligt smidig slingra sig genom skogen syntes knappt var den hade kört. Förutom dom avklippta stubbarna 8)

Avatar Fallback
Lövis  
#41482 En bild till :D

Användarvisningsbild
Mowi  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#41511 backade han och klippte upp vägen och lastade?

   TS
Avatar Fallback
Lövis  
#41548
Mowi skrev:backade han och klippte upp vägen och lastade?Han backade och klippte upp vägen och lastade så länge han såg något sedan körde han framåt och klippte kanterna tills det var fullt lass.

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).