Små skogsmaskiner och övriga maskiner

Kinatraktor

24 inlägg 25387 visningar 4 följer Svara, dela mm...   
Avatar Fallback

Kinatraktor

Vedsugen  
#140558 Hej ! efter otaliga olika små byggen med vagnar mm till atv för att försöka få den effektiv ger jag nu upp atv:n .
Har stora funderingar på en liten kinatraktor typ jinma 244e som polarprod har kampanj på för 69900 kr inkl lastare .
Hur är dessa typer av traktor ? Jag har mest lite gårdsåkning samt snöskottning som jag använder atv:n till men den är inte riktigt en specialist på något har jag kommigt fram till .
En liten traktor ! med lastare ! hydraulutag ! hytt med värme ! känns idag bättre än atv som inte har något av dessa .
Åter till huvudfrågan - är det någon här som kör just en sådan eller liknande som vill dela med sig om detta .
Tacksam för svar   TS
Usewood, små skogsmaskiner
Avatar Fallback

Re: Kinatraktor

Vedsugen  
#140566 Är det fram / back vid ratten ? eller måste man växla i golvet ?? har kollat på y-tube och det verkar finnas hundra olika av samma !

   TS
Avatar Fallback

Re: Kinatraktor

foton  
#140567 Man får inte tycka om kinatraktorer på forumet, för dom är för billiga. Jag kör Foton 404 till skogen varje dag och är helnöjd, den har rullat 700 tim. utan några problem. Har bytt olja och fillter 1 gång.

Avatar Fallback

Re: Kinatraktor

Vedsugen  
#140608 OK ! är det fram- back låda eller går det bra vi ex snöskottning utan ? . Fler som kör kinatraktor måste det väl finnas då jag såg siffror på ett par tusen i sverige någon stans .

   TS
Användarvisningsbild

Re: Kinatraktor

traktorz  
#140634 En frontlastare på traktorn är mycket praktisk. Fast till snöskottning kan även en snöslunga eller ett schaktblad baktill fungera bättre.

Vi har ingen Jinma själva, men väl en Foton FT404, vår har gått 300 timmar utan några större problem på drygt två år. Vi har en s.k. shuttle gear på vår traktor, för övrigt är lådan helt osynkad så växlar gör man när hjulen står stilla.

Vi har även ett Jinwei snöblad från Polarprod, som funkar bra till större ytor.

Användarvisningsbild

Re: Kinatraktor

vetinte  
#140650 A
Senast redigerad av vetinte tis 04 mar 2014, 18:24, redigerad totalt 1 gång.

Avatar Fallback

Re: Kinatraktor

foton  
#140689 På Foton är det en spak att skyva fram eller bak när man vill ändra färdrikining, går bra på alla växlar. Inte någon elektronik = inget krångel.

Avatar Fallback

Re: Kinatraktor

Åkesson  
#140695 Har en jinma 244 med lastare. även utrustad med skogsplåtar under och piggkedjor runt om, aldrig monterade fram dock. Har kört den en 100 timmar under ett år. Lite småsaker har de varit men inget större. Delar va inget problem alls från polarprodukter, kom på posten direkt.

har ett mindre snöblad bak och snöskopa i lastaren. funkar perfekt till snön, har även enklare vedkärra som inte är några problem alls att kånka runt i skogen. bara ställa av lastaren och köra. Väldigt smidig i jämförelse med atv, går liksom inte att jämföra där eller i framkomlighet.

Jag har inte hytt då de verkade va alldeles för trångt och opraktiskt. nu har man ju fördelen att komma fram och in överallt.

Är ju bara mekanisk osynkad låda som växlas mellan benen på denna modellen men som sagt enkelt.......

Avatar Fallback

Re: Kinatraktor

Vedsugen  
#140772 Hur är det med ergonomi på växellådan ? kan man titta på det framför och byta växel ? .
Det går alltså inte att köra upp fart på ett vedlass och växla upp om jag fattar rätt då .
PÅ df verkar det alltså finnas fram / back låda .

   TS
Avatar Fallback

Re: Kinatraktor

Åkesson  
#140789 Ergonomi har de sånt i kina :o

Jo visst går de bra att köra så, är som alla osynkade lådor brukar vara. lite krångligt tills man lärt sig.
Sen är de ju inte så många växlar att välja på. 3 + back sen separat spak till hög/låg sen ytterligare en spak till kryplådan.

Användarvisningsbild

Re: Kinatraktor

traktorz  
#140794 Jo, visst lär man sig att växla uppåt, det går bra om man lär sig lyssna efter varvtal och lär sig tekniken. Lägena (4 st) är långslagiga och distinkta, så de är lätt att hitta.

Nedväxling medelst dubbeltrampning har jag däremot inte tillräckligt bra musiköra för, så det låter jag bestämt bli.

Däremot vid byte mellan högväxel och lågväxel, måste hjulen stå helt stilla, för att undvika skrapljud. (Utväxlingen ligger enligt följande L1, L2, L3, L4, H1, H2, H3, H4).

Växellådan är tvär till en början, men de raka kuggarna slits till så småningom, så se till att borsta av magnetpluggen (avtappningspluggen för transmissionsoljan) vid första oljebytet.

Motor och växellåda torde vara det minsta bekymret på en Kina-traktor, se bara till att byta olja och filter inom rekommenderade intervall, vilket torde vara en enkel åtgärd och en bra investering.

Avatar Fallback

Re: Kinatraktor

foton  
#140801 Fyrhjulsdriften lägs i och ur när maskinen rullar, kör man fast med bara tvåhjulsdrift i kan det bli lite knepikt.

Avatar Fallback

Re: Kinatraktor

Vedsugen  
#140803 Åkesson ! har du en 244e ?? . Det är en sådan jag är sugen på men polarprod har ingen hemma först om en månad ca . Har du några bilder att dela med dig av .
Andra som har bilder på sina kinatraktorer ? .

   TS
Avatar Fallback

Re: Kinatraktor

foton  
#140815 vedsugen! Sök på google.

Avatar Fallback

Re: Kinatraktor

Vedsugen  
#140871 Foton ! har googlat massor men vet liksom inte vad som är vad där då det finns för många alternativ på traktor och det är liksom inte samma här i sverige ( tror jag ) .
Kommer nog att slå till på en 244e iaf .

   TS
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).