Små skogsmaskiner och övriga maskiner

Kostnad för extrautrustning vid ATV-köp?

6 inlägg 3321 visningar 3 följer Svara, dela mm...   
Avatar Fallback

Kostnad för extrautrustning vid ATV-köp?

Sune_  
#127665 Ni som köpt nya hjulingar, har någon jämfört vad t.ex en flyttbar vinch, drivaxelskydd, kofångare osv kostar att köpa till vid nyköp så allt är monterat mot vad det tex hade kostat att köpa från annat håll i sverige eller kanske löst från återförsäljaren och montera själv?

Ha ju tänkt att köpa bl.a rejälare däck från USA då det blir billigare än här, hur är det med övriga tilbehör som de ja räknade upp ovan?

Är nåt av alternativen ens värda att fundera på eller handlar det om väldigt lite pengar?

Ska iväg till polarisåterförsäljarn i grannkommun imorgon förmidda och försöka bestämma mig för vilken modell den nya fyrhjulingen ska bli, men ja är väldigt lkuven i frågan va gäller utrustningen för ja har inget emot att skruva själv om det innebär att ja kan köpa nåt mer kul till den istället. :wink:   TS
Usewood, små skogsmaskiner
Användarvisningsbild

Re: Kostnad för extrautrustning vid ATV-köp?

Kse  
#127677 Är ju i regel dyrare att eftermontera då man nästan alltid kan komma överens om nån sorts rabatt på tillbehören vid köp av en ny ATV. Väljer du att köpa tillbehör från staterna så blir delarna garanterat mkt billigare, men frågan är väl ändå om det är värt besväret.
Jag förhandlade till mig gratis vinch, bukskydd och 28" däck. Skärmbreddare och xtra räcke till pakethållarna och plog fick jag däremot betala fullt pris på vid eftermontering

Avatar Fallback

Re: Kostnad för extrautrustning vid ATV-köp?

Sune_  
#127732 Det blev en flyttbar vinch med radiostyrning bara, de va det enda han tyckte ja skulle köpa färdigt då det är en del jobb att montera.
Övriga saker kunde ja lika gärna montera själv eftersom ja va osäker på exakt vad ja skulle ha.

Vecka 19 skulle den va färdig att hämtas iaf.

   TS
Avatar Fallback

Re: Kostnad för extrautrustning vid ATV-köp?

frida2011  
#127839 Fick 20% av min Artic Cat försäljare i samband med nyköp, men jag tror man ska kolla vad försäljarna tar för extra tillbehör för det verkar skilja lite på priserna ur tillbehörskatalogen mellan försäljarna. Det kan fort nli lika billigt att köpa i efterhand verkar det som på vissa saker fast välja lite mer var man köper.

Avatar Fallback

Re: Kostnad för extrautrustning vid ATV-köp?

Sune_  
#127880 Ja sen beror det väl på vad man köper också, nu va ju ja snål å köpte en polaris 800 och den är ju redan nersnålad så mycket det går för å va just billig. Hade Ja däremot köpt en 850 för 40 papp ytterligare hade det säkert varit annat ljud i skällan.

Har förövrigt beställt nya däck idag.

   TS
Avatar Fallback

Re: Kostnad för extrautrustning vid ATV-köp?

hgj  
#127893
Sune_ skrev:Ja sen beror det väl på vad man köper också, nu va ju ja snål å köpte en polaris 800 och den är ju redan nersnålad så mycket det går för å va just billig. Hade Ja däremot köpt en 850 för 40 papp ytterligare hade det säkert varit annat ljud i skällan.


Säkert, jag köpte en traktorreggad 550 XP i höstas och med lasträcken i stål (fram och bak), deluxe slyskydd fram och en RT30 Warn winch monterat och klart låg mitt pris ändå strax under listpriset för bara maskinen...

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).