Skogsfastigheter

Vindfällen på fel sida

3 inlägg 2512 visningar Svara, dela mm...   
Avatar Fallback

Vindfällen på fel sida

hawk  
#94140 Om skiftesgrannens träd blåser ner och lägger sig över gränsen in på min mark, är det fortfarande grannens träd? Jo säkert är det så.

Men,

om grannen är sölig med att ta bort dem (hindrar mitt skogsbruk, faller ner över viltstängsel, hage, väg mm) och grannen säger att "jag ska ta hand om det där senare", vad kan jag göra då?

Kapa dem? Transportera bort dem? Sälja dem?   TS
Ta hjälp av Nordeas skogsspecialister, vi finns på sju platser i landet.
Användarvisningsbild

Re: Vindfällen på fel sida

Skogstomte  
#94142 Ja, det är hans träd. Svårt det där, men hade eländet legat i vägen för mig hade jag gett vederbörande chansen att ta bort dem efter det att han/hon fått reda på problemet. Sen påminnelse. Vänta. Sen är det bara att säga till och kapa eländet i gränsen och slänga in på grannens mark. Hade det inte direkt varit i vägen hade det fått ligga om det inte hade varit risk för insekter. Grannsämjan är värd mycket så det gäller att vara försiktig och inkännande. Så här hade jag gjort. Det juridiska kan jag inte mer än att grannens träd är grannens även om de ligger över på din mark.

Avatar Fallback

Re: Vindfällen på fel sida

Mangan  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#94171 Jag tycker Skogstomte sa det bra. Säg att du kapar upp det och lägger det på hans sida.

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).