Skogsfastigheter

25% mer i ersättning vid tvångsinlösen

3 inlägg 1851 visningar Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

25% mer i ersättning vid tvångsinlösen

Fredrik Reuter  
#90802 Nuvarande regering väntas klubba igenom en lagändring för att förbättra äganderätten för markägare genom att höja ersättningsnivån för tvångsinlösen med 25%. Tvångsinlösen (expropriation) gäller vid ex vägbygge, naturreservat, mobilmaster mm. Tomas Hedlund på Skogssällskapet rekommenderar starkt alla skogsägare att bordlägga alla nuvarande förhandlingar om tvångsinlösen och invänta lagändringen som troligtvis då ska träda ikraft 1 augusti 2010.

http://www.rod.se/politikomraden/energi ... n-av-mark/

http://www.skogssallskapet.se/skogsvard ... 1/sv06.php   TS
Ta hjälp av Nordeas skogsspecialister, vi finns på sju platser i landet.
Användarvisningsbild

Re: 25% mer i ersättning vid tvångsinlösen

Elias  
#90850 Men om man ser det på samma sätt som jag brukar se min löneökning. 25% på ingenting är lik förbannat ingenting.

Användarvisningsbild

Re: 25% mer i ersättning vid tvångsinlösen

halvproffs  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#90857 Håller med dig Elias.Här i nedre Dalälvsområdet fick vi till en ny markvärdering av opartisk man när Snv ville göra naturreservat av marken. resultatet blev om jag inte minns fel en fördubbling av summan. Lik förbannat alldeles för dåligt.
Då tog Snv till fastighetsreglering för att komma över marken, vi överklagade och ärendet gick till Fastighetsdomstolen, där dom kom fram till att f-reglering var fel sätt att stjäla marken på. Nu är det annan ton i papperen från Lst och Nsv! Det enda sättet tycker jag är erbjudande av annan mark som kan godtas av markägaren.

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).