Skogsfastigheter

Någon som gjor några affärer?

4 inlägg 2090 visningar Svara, dela mm...   
Avatar Fallback

Någon som gjor några affärer?

trädsamlare  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#6109 Är det någon som gjort några skogsaffärer på senare tid och har känsla för prisläget och utvecklingen i Mellansverige? Hur skulle ni förresten värdera omarkbered oplanterad kalmark ~G28   TS
Ta hjälp av Nordeas skogsspecialister, vi finns på sju platser i landet.
Avatar Fallback
nisse  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#6130 Min erfarenhet är att den typen av mark är svårvärderad. Slutpriset har sällan ngt med skoglig avkastning att göra, utan jakträtt, grannar, läge mm styr.
Det bästa är nog att se vad liknande objekt i området gått för.

/Nisse

Avatar Fallback
Famag  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#6162 Kalmark är en kostnad. Ligger marken i rå med din då ökar värdet, kommer mer mark att bjudas ut ? Vägar = + underhållna diken osv. Men sist är det ändå så att ska man ha något så är det bara att betala. Lönsamt? nä det handlar sällan om det när man köper skog och mark, det är långsiktigare än så. Hade vi inte långsiktighet så blev det varken planterat eller röjt.
Känner du/ din familj för det, så slå till. Det är affärerna man inte gjorde som man ångrar. Det går ju att sälja igen om så är.

Avatar Fallback
nisse  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#6168 Jag undrar hur mycket skogsskadekontot påverkat prisnivån? För den som inte vet: Om man inom tre(eller i vissa fall sex) år köper skog för stormlikvid slipper man skatta för pengarna som inkomst. Nu är ju skattesatsen rätt varierande, men många överbetalar nog gärna om alt är att betala skatt på pengarna.

/Nisse

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).