Skogsfastigheter

Finns aktuella fastighetskartor tillgängliga?

2 inlägg 5883 visningar 1 följer Svara, dela mm...   
Avatar Fallback

Finns aktuella fastighetskartor tillgängliga?

Phantom  
#77244 Fråga är om man någonstans kan se var olika fastighetsgränser finns inom vissa områden?
Jag är inte ute efter att få veta vem som är ägare eller liknande, men behöver få lite koll på var gränserna för olika fastigheter finns.
Visst kan man kontakta Lantmäteriet, men de brukar ofta vilja ha ersättning för dessa frågor om man själv inte är ägare till fastigheten. Så det borde väl finnas tillgängliga fastighetskartor någonstans i vårt databaserade samhälle...någon som har lite tips på vart jag kan få tag på detta?   TS
Ta hjälp av Nordeas skogsspecialister, vi finns på sju platser i landet.
Användarvisningsbild

Re: Finns aktuella fastighetskartor tillgängliga?

Niking  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#77248 Hur stort område är du intresserad av?

Lantmäteriet (Metria?) kan mot ersättning skriva ut superfärska fastighetskartor direkt från sin digitala fastighetskartdatabas. 5*10+ km med fasta kartbladsgränser alternativt 4*8 km med valfri centrumpunkt.

Behöver du fastighetskartor för större områden finns olika GPS-kartor med inlagda fastighetsgränser att införskaffa till både Garmin och Magellan. 50*50 km med valfri centrumpunkt är det vanligaste storleken, men även 25*25 km finns att tillgå till Garmin, liksom 50*50 km med fasta kartbladsgränser.

Sedan en brasklapp! Alla dessa inritade fastighetsgränser är inte juridisk bindande, utan det är fortfarande gränsstenar och gränsrör ute i terrängen (verkligheten) som gäller. Kan inte dessa återfinnas, så kan Lantmäteriet göra en gränsbestämning för vackra pengar.
/Niklas

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).