momsfråga

 Svara  4 inlägg  1195 visn.  1 följer
Avatar Fallback

momsfråga

 
#66076 Köpte en skogsfastighet i december förra året(2008). Köpte lite avdragsgilla saker i februari/mars i år. Fick sedan nys om att momsreggning is da shit alltså, så blev reggad i maj. Frågan som nu uppstår är om jag får dra av momsen för sakerna som jag köpte i början av detta året innan jag blev registrerad?

Mvh David   TS
Enso Cat
Avatar Fallback

Re: momsfråga

 Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#66118 Ja det får du.

Användarvisningsbild

Re: momsfråga

 Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#66569 Japp, ta upp det i 2009 års deklaration som sker våren 2010 så får du momsen tillbaka i december 2010.

Användarvisningsbild

Re: momsfråga

 
#66570
OAS-forests skrev:Japp, ta upp det i 2009 års deklaration som sker våren 2010 så får du momsen tillbaka i december 2010.


När jag köpte min skog för några år sedan så var jag tvungen att köpa en massa skoggrejor efterhand. Fanns egentligen inget sen tidigare. Det gjorde att det blev mycket pengar att ligga ute med i form av moms. Ansökte förra året om kvartalsmoms så jag redovisar moms varje kvartal nu. Tycker det är bättre, får både betala, men framförallt får tillbaka pengarna snabbare. 3 månader räcker också för att kunna planera. När jag fick likviden för en avverkning här i juli, med en massa moms som ska in till staten, så kan jag passa på att köpa drivning till vagnen före septembers utgång, och på så viss minimera nettot som ska in till staten. Med elektronisk momsredovisning så går det hela dessutom i ett nafs.

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).
Annonser