Skogsfastigheter

Fornminnen?

2 inlägg 1401 visningar Svara, dela mm...   
Avatar Fallback

Fornminnen?

sorken  
#59796 Hej
Skall bjuda på en mindre skogsfastighet och upptäckte nu när jag fick skogsbruksplanen att det finns fyra st. fornminnen som är listat hos riksantikvariatämbetet, som tur är de på ett mindre område av bara 1.3 Ha som är naturligt skilt i från resten av fastigheten. Är det som jag gissar att detta område finns det inget som jag kan göra något med om jag köper fastigheten? Eller är det skogsvårdsstyrelsen som tar beslut i fall till fall?

Upptäckte att riskantikvariatämbetets hemsida http://www.fmis.raa.se/cocoon/fornsok/search.html var riktigt bra om man orkar slå in hörnen av gränser i GPSen. otroligt bra upplösning och stora kartor, förstås står ju inte fastighetbeteckningarna där, men klart användbart.

MVH AW   TS
Ta hjälp av Nordeas skogsspecialister, vi finns på sju platser i landet.
Avatar Fallback

Re: Fornminnen?

Mangan  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#174327 Sedan någon månad tillbaka har de inte fastighetsgränserna kvar i kartan...

Ny bakgrundskarta i Fornsök

Vi har nyligen bytt bakgrundskarta p.g.a. ett nytt samverkansavtal med Lantmäteriet. I samband med kartbytet har också möjligheten att använda ortofoto som kartbakgrund tillkommit. Nu fungerar även återigen bakgrundskartorna från SGU (Berggrund, Jordart, Grus & morän).

Kartan är numera gemensam för flera av RAÄ´s webbtjänster såsom Fornsök, BBR och Platsr och i den nya kartan ingår inte fastighetsgränser. Vi har förstått att många saknar dessa och håller på att se över om vi framöver kan visa fastighetsgränserna igen. Vi hoppas att det blir så, men för tillfället kan vi tyvärr inte tillhandahålla dessa och vi kan idag inte ange när så eventuellt kan ske.

(2012-03-12)

Kontakt:

fornsok@raa.se

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).