Skogsfastigheter

Ägareuppgifter

4 inlägg 2345 visningar Svara, dela mm...   
Avatar Fallback

Ägareuppgifter

Andreas B  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#3777 Hejsan!
Hur går man till väga om man vill ta reda på vem som är ägare till en skogsfastighet? Finns det något register på internet eller liknande? Detta borde väl vara officiell information eller hur ligger det till?   TS
Ta hjälp av Nordeas skogsspecialister, vi finns på sju platser i landet.
Avatar Fallback
Mangan  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#3786 Man ringer Inskrivningsmyndigheten. Finns inget på Internet.

Avatar Fallback

Alternativ till att ringa inskrivningsmyndigheten

trädsamlare  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#5108 Ett alternativ till att ringa inskrivningsmyndigheten är att besöka något av lantmäteriets kontor. På det kontor jag besökt finns en dator avsedd för allmänheten där man kan använda deras kartdatabas som är kopplad till fastighetsdatabasen. På så sätt kan man enkelt "kolla upp" uppgifter (ägare, inskrivningar etc) om fastigheter direkt från kartbilden. Dessutom kommer man åt arkivet och historiska kartor som ofta kan vara bra om man ska försöka hitta svårfunna gränsrösen och liknande. Utskrifterna tog de betalt för, men annars var det gratis.

Användarvisningsbild
Tornedalen  
#5117 Hej! På respektive kommun har byggnadskontoret tillgång till de här uppgifterna. Så om man ber snällt brukar man få hjälp.

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).