Skogsfastigheter

Lantmäteriets priser på avstyckning

3 inlägg 1234 visningar 3 följer Svara, dela mm...   
Avatar Fallback

Lantmäteriets priser på avstyckning

slyman  
#666974 Tråd om Lantmäteriet. Jag har fått veta av LM att om jag styckar ut bostadshuset med en bit mark ur skogsfastigheten får jag räkna med en kostnad av ca 70.000 kr. De kommer att lägga ner mer än två veckor (80 tim) på det ! Inga fältbesök behövs. Naturliga gränser. Enl dem krävs väldigt mycket arbete, de utgår från avvittringen. Hursomhelst, hur är det möjligt att det kan bli dessa kostnader ? Deras timpris är ca 1400-1500 kr. Är monopolet svaret ? Eller skulle man söka jobb där ? 🤔 De har ju ont om folk , därför är handläggningstiden mer än ett år.   TS
Ta hjälp av Nordeas skogsspecialister, vi finns på sju platser i landet.
Avatar Fallback

Re: Lantmäteriets priser på avstyckning

jannee  
#666979 Tror att du fått en schablonartad prisuppgift.
Tag direktkontakt med en handläggare och diskutera deras prissättning.
Jag vet om fall för några år sedan när det gick att förhandla (pruta) på deras krav.
Kanske den tiden är förbi.

Användarvisningsbild

Re: Lantmäteriets priser på avstyckning

Skogsvaktaren  
#666980 Ockerpriser!
Saknar förtroende för lantmäteriet.
Jag blev kallad till en förrättning tidigare som saknade behörig sökande som inte ägde någon fastighet i Sverige, lantmätaren förfalskade då namnet och skrev in ett annat namn som sökande, Mark & Miljödomstolen genomskådade bluffen.
Då byttes förrätnings lantmätaren ut men som represalie så undanröjde den nya lantmätaren tidigare laga kraft beslut och fastighetsbestämning i DRK -kartan register-fastighetskartan, trots att jag har beslut från Högsta domstolen , och att denna gräns inte hadde något med förrättningen att göra?
Klm ansåg att det inte fanns någon lag som styr DRK-register- fastighetskartan , vilket är fel. Klm anser att man kan ändra hur som helst i den då den saknar lagstöd.
Det vatten område som skulle beröras och som tillhör min fastighet men som i tidigare förrättningar genom förbiseende missats trots att det vid laga skifte och framtill år 1960 tillhörde min stamfastighet. Det ville lantmätaren inte beakta, utan fastslog att det var outrett och trots att vattenområdet berördes av intrång så var det inte intressant att kolla upp. Många mer underligheter har den kommunala lantmäterimyndigheten sysslat med.
Befintliga servitut kollades ej upp det var ej heller intressant. Ersättningsfrågan skulle jag inte få yrka trots att det var en anläggningsförrättning och vinstdelning, det ansåg ej heller KLm.

Vägträd som är mina ansåg KLm att det var vägföreningen som bestämmer om jag ska få ta ner dessa vilket inte stämmer.

Nu senast fick jag en brev där det bekräftades "att min ansökan om fastighetsreglering" hadde kommit in?
Jag har inte ansökt varför jag begärde kopia. det var en annan som grävt sin trekammar brunn utanför tomten på min fastighet utan tillstånd men påstår att det finns avtal vilket inte finns hen påstår även att kommunen lovat denne att gräva utanför tomten vilket inte heller stämmer. En person som bluffat så många gånger tidigare Så vi får se hur detta går 😀

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).