Skogsfastigheter

Sälja av tomt?

5 inlägg 1245 visningar 3 följer Svara, dela mm...   
Avatar Fallback

Sälja av tomt?

Mangan  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#603671 Hade ni velat sälja av en tomt från er skog? Om det hade gått?

En skogsfastighet som gränsar til ett småhusområde här i närheten försöker få en tomt på 0,5 ha såld, utgångspris 3,5 miljoner... Kommunalt VA finns.

Det måste ju vara att dra en rejäl vinstlott om man köpte den skogen för 50 år sedan. :-bd   TS
Ta hjälp av Nordeas skogsspecialister, vi finns på sju platser i landet.
Avatar Fallback

Re: Sälja av tomt?

Sörlänningen  
#603736 Till ett sånt pris vore inte valet så svårt. Nog för att jag har en irrationellt stor kärlek till min skogsfastighet, men det får ju finnas gränser.

Avatar Fallback

Re: Sälja av tomt?

Brorsan  
#603741 Håller med @Sörlänningen i allt.
Till slut är det pengarna som styr.

Användarvisningsbild

Re: Sälja av tomt?

Zixten  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#603743 Om tomten hamnar granne med mitt hus skulle jag vara tveksam, om jag kunde lägga tomten så långt bort som möjligt på mina marker och få in 3,5 mille vid en försäljning så är det ju väldigt lockande.

Tyvärr är det väl inte bra frid och fröjd med att sälja av en tomt, speciellt om man får en ny granne som tar sig stora friheter och sakta men säkert tar större och större tomt i anspråk...

Avatar Fallback

Re: Sälja av tomt?

busholle  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#603756 Det är kanon om man har läge för tomter bara man slipper problemen efteråt. Eftersom jag även har jordbruk så skulle jag vara mycket noggrann med var en eventuell avstyckning ligger. Har hittills inte så positiva erfarenheter av grannar till jordbruk, åtminstone inte om jordbruket har djur, gödsel eller dammar vid vårbruk.

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).