Skogsfastigheter

Elbolaget röjde i elgatan.

3 inlägg 1387 visningar 2 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Elbolaget röjde i elgatan.

Jerryf  
#569321 Hej. Vet inte om dethär hamnade rätt men...

Jag har en liten skogsfastighet om ca 4ha. På den går det en liten elgata med luftledningar. Elgatan har vart rejält dåligt underhållen men nu idag utan förvarning har de fällt träd, mer träd än vad jag räknat med och mycket märkligt utfört arbete ur en lekmans synvinkel. Sen har jag inte fått någon information om/hur och när de ska komma. Fick för 6 månader sedan allmän information att de skulle röja huvudgatan någon kilometer bort, men det var det.

Problemet är egentligen allt detta ris som de lämnat efter sig. På min gräsmatta, i min dam och många stora högar.

Är det ett normalt förfarande?
Är det jag som markägare som äger problemet nu?   TS
Ta hjälp av Nordeas skogsspecialister, vi finns på sju platser i landet.
Avatar Fallback

Re: Elbolaget röjde i elgatan.

Avslutat-02  
#569336 Har de fällt manuellt?

Eller med maskin?

Nä, ris och annat skall inte läggas då att det stör, får inte ligga i gräsmattan eller i dammen.

Det är bara att ringa nätbolaget och klaga.
Virket däremot är ditt och riset, men du har ingen skyldighet att rensa upp efter dem i din trädgård, om ledningen går genom skogsmark då får man ta att det blir ris och annat.

Användarvisningsbild

Re: Elbolaget röjde i elgatan.

Jerryf  
#569344 Ja de har fällt manuellt. Men inte de träden närmast ledningarna utan träd 2-3 och utåt från elledningarna (?).

Jag förstår att man lämnar när det ligger mitt i skogen men det gör det inte. Nu blir det mitt problem att släpa och dra allt ris och elda. Vi pratar många dagar av jobb för mig för att få det att se ok ut. Tid jag inte har och inte planerat för just nu. Sen är frågan vad får jag ut av det? Jag upplåter mark åt dem, sänker mitt värde på min fastighet. Utöver det får jag ta hand om deras rester när de utfört arbeten för att underlätta för dem?

Egentligen är det helt fel att det är luftledningar eftersom det byggs en hel del kring och elgatan ligger precis bredvid några grannar som nu måste se eländet. Svagströmmen är nedgrävd sedan länge och kraftgatan är nedgrävd långa bitar men inte just här och ca 1 km.

Försökt att nå nätägaren men det är nästan hopplöst. De kopplar bara runt mig. Försökte i 2 timmar idag. Får ringa i morgon igen.

   TS
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).