Skogsfastigheter

Stefan Attefall: Hänsyn till riksintressen har gått till öve

1 inlägg 873 visningar 1 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Stefan Attefall: Hänsyn till riksintressen har gått till öve

Skogsvaktaren  
#561963 Hej!
Stefan Attefall (förre bostadsministern) och Jan Berg från det nya Sambainstitutet skriver i Dagens Industri en stark, intressant och tankeväckande artikel om hur starka särintressen som Naturskyddsföreningen och andra starka intresseorganisationer som med generösa statliga bidrag tillsammans med en omfattande myndighetsmanipulering lyckats lägga en död hand över mer än halva Sverigegenom att hävda "riksintressen".
”De skriver bl a att ”Riksintresset vinner över lokalsamhällets behov oavsett kostnaden för Staten eller nyttan för lokalsamhället”.
En utredning för att minska riksintressenas styrka till förmån för t ex mer bostadsbyggande gjordes för några år sedan, men den dominerades av särintresseorganisationer och myndigheter med liknande uppdrag och blev därför kontraproduktiv.
56 % av Sveriges yta har nu p g a särintressens "riksintresse" begränsningar vad gäller planering och utveckling och de enskilda bostadssökanden och ett tämligen oorganiserat lokalsamhälle blir en lätt munsbit för de starka särintresseorganisationerna.

https://www.di.se/debatt/hansyn-till-ri ... 1eKeCkFwg8   TS
Ta hjälp av Nordeas skogsspecialister, vi finns på sju platser i landet.
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).