Skogsfastigheter

Axdorff: Sälj ut Sveaskog till små skogsägare på landsbygden

3 inlägg 1305 visningar 2 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Axdorff: Sälj ut Sveaskog till små skogsägare på landsbygden

Fredrik Reuter  
#561492 Har du läst Rickard Axdorff och Viktor Ånöstams debattartikel i Svenska Dagbladet? Om inte finns länk längre ner här i tråden. Förslaget i debatten är att staten borde sälja Sveaskog i mindre lotter till små skogsägare som bor på landsbygden - den största landsbygdsreformen på 150 år!

Sveaskog är en statlig kvarleva från en tid då skogsmarken skulle generera råvara till statens massapappersindustrier. Själva industridelen är sedan länge såld till olika aktiebolag och nu är det hög tid att sälja skogen till privata skogsbruksföretagare.


Det är lite samma andemening som Moderaternas motion till Riksdagen för snart ett år sedan - Sälj Sveaskog!

Vad är dina tankar om detta?

Här är hela debattinlägget: https://www.svd.se/dags-for-storsta-ref ... -pa-150-ar   TS
Ta hjälp av Nordeas skogsspecialister, vi finns på sju platser i landet.
Avatar Fallback

Re: Axdorff: Sälj ut Sveaskog till små skogsägare på landsby

rokon  
#561500 Jag som har mitt skogsskifte liggandes i Sveaskogsland de är min enda rågranne runt om hela skiftet, tycker det vore en förlust.
Sveaskog har varit en betydande spelare för virkespriset här i norr, samt för att ett rationellt skogsbruk på topp kan bestå med duktiga entreprenörer och transportlogistik.
Jag skulle endast förlora på om Sveaskog gick i graven.

Avatar Fallback

Re: Axdorff: Sälj ut Sveaskog till små skogsägare på landsby

isteskog  
#561535 Hos mig skulle bygden gynnas av att Sveaskog sålde ut sina skogar ( skiftena kommer ifrån Korsnäs skogar) som ligger insprängda i privatskogarna. 👍

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).