Skogsfastigheter

Ersättning från skogsförsäkring

3 inlägg 2130 visningar 4 följer Svara, dela mm...   
Avatar Fallback

Ersättning från skogsförsäkring

adahlm  
#525342
1537447560_palo.jpg


Hade en mindre brand i början av sommaren i min skogsfastighet, 1,2ha ca 20 år gammal tallskog totalförstördes pga. en okänd korvgrillare.
Hade en partisk värdering på området som uppskattade värdet på träden till ca. 2200€ + ca. 600€ för arbetet att hugga ner och köra bort stammarna.
Nu då jag fått försäkringsbeslutet så kände man nog sig lite lurad, - försäkringen täcker inte arbetet för huggningen - endast trädens andel ersätts,
Är detta verkligen praxis inom branchen? För den ersättningssumma jag blev erbjuden är det inte möjligt att återställa marken till en 0-årig plantering då inte arbetet ersätts överhuvudtaget.
Borde inte en försäkring täcka kostnaderna för att återställa skadorna till det ursprungliga skicket så gott det går`? Nu har jag ju förlorat 20år av tillväxt och måste ännu till betala själv för att kunna få området att se ut som skog igen.   TS
Ta hjälp av Nordeas skogsspecialister, vi finns på sju platser i landet.
Användarvisningsbild

Re: Ersättning från skogsförsäkring

Elias Granqvist  
#529069 Det kan bero på försäkringsvillkoren. Det är viktigt att kolla sådant innan man tecknar en försäkring, men man kan förstås gå igenom villkoren nu också för att se om försäkringsbolaget verkligen tolkar sina egna regler rätt. Det är inte alltid så är fallet.

Avatar Fallback

Re: Ersättning från skogsförsäkring

granqvist  
#529156 Borde inte värderingen ha beaktat beståndets förväntningsvärde? I skogsbrukets handbok finns tabellverk där du hittar koefficienter på basen av trädslag, ålder och markens beskaffenhet.

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).