Skogsfastigheter

Avverkningsnetto

4 inlägg 2549 visningar 2 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Avverkningsnetto

asdf  
#520570 Hej!

Har tankar att investera i skog. Har sett att skog i Norrland verkar vara väsentligt mycket billigare i söder vilket jag antar främst beror på att skogen växer saktare där. Är det någonting annat som skiljer sig mellan att äga skog i söder mot norr, skiljer sig till exempel avverkningsnettona mycket?

Mvh   TS
Ta hjälp av Nordeas skogsspecialister, vi finns på sju platser i landet.
Avatar Fallback

Re: Avverkningsnetto

Vilsten  
#520582 De enkla svaret är JA! Upp till dubbelt så högt netto i söder som norr.

Men det absolut viktigaste för god lönsamhet är att hitta rätt objekt.

Och om du bara tänker sköta skogen ifrån skrivbordet hemma kommer du inte hitta ett objekt som har bättre avkastning än aktiemarknaden.

Användarvisningsbild

Re: Avverkningsnetto

asdf  
#520588 Förstår! Tack för synpunkter. Är långt ifrån investering just nu utan är mest intresserad av att lära mig och att i framtiden investera. Är från norr men bor i söder vilket gör att jag kan ge mig själv en viss lokalkännedom ifall jag skulle hitta ett intressant objekt.

Men 2x i söder mot norr, är marknaden effektiv i sin prissättning här? Vad räknar du med att få ut per hektar i netto på köp av skog i söder eller norr? Investerar du själv i skog, vad tycker du är bästa sättet att ge sig själv så bra förutsättningar som möjligt för en lyckad investering?

   TS
Användarvisningsbild

Re: Avverkningsnetto

Fredrik Reuter  
#520604 Hej,
Det finns mycket skrivet på Skogsforum om detta. Ex är Storstadsregioner står för all prisökning på skogsmark.

Det finns få gratisluncher och hur man än vänder sig så är rumpan bak. Men det går att göra fynd troligtvis och då är nog norr över större chans till fynd.

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).