Skogsfastigheter

Att tänka på vid köp av skog, typkod 110

5 inlägg 3916 visningar 2 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Att tänka på vid köp av skog, typkod 110

pelu0021  
#520354 Hej!

Jag har varit lite sugen på att köpa skogsmark i närheten av där jag bor. Jag kan inget om skogsmark tyvärr. Kolla denna:
https://www.svenskfast.se/gard/vasterbotten/umea/del-av-degernas-8-15--skifte-3/205316

Vad bör man tänka på framförallt? Här är det inte så mycket skog, men rätt dyrt per ha. Tror ni möjlighet kan finnas framöver att bygga ett hus på marken och att det är så dyrt pga läget (nära stan)?   TS
Ta hjälp av Nordeas skogsspecialister, vi finns på sju platser i landet.
Avatar Fallback

Re: Att tänka på vid köp av skog, typkod 110

jannee  
#520358 Dyrt måste bara vara förnamnet, dessutom "måste" du redan ha en befintlig fastighet för at få köpa eller fattade jag fel.
Borde göras ett s.k. storskifte på hela området, måste vara rena vansinnet med så smala och små skiften.

Användarvisningsbild

Re: Att tänka på vid köp av skog, typkod 110

pelu0021  
#520362 Jag tänker på att en tomt ett par hundra meter därifrån på 0,2 ha kostar mer än hela det här skogsområdet på 11 ha. Så om det kan vara en möjlighet att bygga hus på något sätt där i framtiden skulle det vara intressant t.ex. Eller om det kan gå att göra något annat bra där pga närheten till stad. Bara för skogsmassan är det förstås väldigt dyrt.

   TS
Användarvisningsbild

Re: Att tänka på vid köp av skog, typkod 110

Arvid0  
#520381 Men som Jannee skrev (och som står i annonsen) så måste du äga en närliggande fastighet för att reglera in detta skifte. Du kan inte köpa detta och bygga på annars.
Skulle du äga en fastighet i närheten så är det ändå inte säkert du får bygglov på skiftetm det ser också ut som att du måste bryta vög på grannmark för att ta dig till skiftet/nybygget. Om grannarna går med på det måste du såklart ersätta dom för den ytan mm.
Vill du gärna äga skog skulle jag rekommendera dig att titta några mil längre från stan.

Användarvisningsbild

Re: Att tänka på vid köp av skog, typkod 110

pelu0021  
#520416 Det är precis som ni tänkte. Jag mejlade mäklaren för att få lite mer information och han ringde upp. Han tror att det kommer blir väldigt svårt att få beviljat från länsstyrelsen. Svårt att få stycka ut tomt. Han tänkte att jag kan kolla på rivningsobjekt istället lite utanför om jag vill bygga nytt. Kolla på typkod 120.

Det hade varit lockande annars om man kunde få 11,2 ha mark/skog och få bygga för samma pris som en tomt bredvid på 0,2 ha. Men skulle det vara lätt att få bygga där hade priset förstås varit mycket mycket högre.

   TS
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).