Skogsfastigheter

Lägga bud på Skogsfastighet

3 inlägg 3146 visningar 4 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Lägga bud på Skogsfastighet

Kade  
#516649 Hej. Ny på forumet!

Ska idag lägga bud ett äldre bostadshus (1900) som tillhör en större fastighet, 68ha. Har fått tips av flera i bygden att han går i säljtankar. Så tänkte ta tag i saken och lägga ett bud på huset på en avstyckad tomt.

Som så många andra hus så står detta tomt och det börjar nu märkas, grävlingen har flyttat in under huset :roll:
Vad jag har hört så är väl hans tanke att sälja hela fastigheten, men det är för oss inte möjligt att köpa hela. Pengar, kunskap och tid saknas.

Så vi tänkte komma med ett bud så han får något konkret att fundera på. Ett nej är högst troligt men då har vi i alla fall försökt.

Sjönära (100m) fantastisk utsikt över sjön omgiven av fina ängar. Det har tidigare gått får på hagarna. Platsen är södra Värmland.

Huset ska användas som fritidshus. (Bättre än att det står tomt?)

Ville mest skriva av mig lite och berätta om resan mot drömhuset!

Återkommer!!   TS
Ta hjälp av Nordeas skogsspecialister, vi finns på sju platser i landet.
Användarvisningsbild

Re: Lägga bud på Skogsfastighet

Bax  
#516655 Spännande.
Lycka till.

Användarvisningsbild

Re: Lägga bud på Skogsfastighet

Kade  
#518682 Uppdatering av läget :)

Vi var hos gubben och la vårat bud. Det har nu gått 3 veckor och vi har inte hört någonting än (semestertider)
Han var väldigt trevlig och vi pratade ganska länge om allt mellan himmel och jord. Fastigheten var hans pappas som nu har gått bort. Han äger den nu tillsammans med sin fru och svärfar.

Pengar verkar inte vara det viktigaste för honom. Han sa själv att han troligtvis får ut mest pengar om han styckar av huset och säljer det separat och sedan säljer skogen. Men så hade han inte tänkt göra. Men det kändes som att tanken att stycka av blev lite mer aktuell efter vi varit där.

Han sa att han inte visste så mycket hur en avstyckning går till och kostnader mm, vi erbjöd oss ta ta kostnaderna för avstyckning. Jag tänkte kontakta lantmäteriet och få en stegvis genomgång hur en fastighetsreglering går till, där ungefärliga kostnader och handläggningstid framgår och sedan skicka detta till honom. Kanske t.o.m kontakta någon firma för att göra ett professionellt anbud där tilltänkt avstyckning framgår.

Hur hade ni gjort?

   TS
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).