Skogsfastigheter

Skogsfastighet Investering eller inte?

2 inlägg 2372 visningar 2 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Skogsfastighet Investering eller inte?

Esson89  
#514911 Hej
Jag och min man är intresserade av att köpa en skogsfastighet som ligger i Småland och efter avstyckning kommer ligga på 27ha men vi är helt och hållet amatörer när det kommer till att köpa och förädla en sådan (bor i hus i stan i dag) men någonstans måste man ju börja.
Det verkar som att det finns mycket kunnigt folk här så jag skulle behöva lite hjälp.
Se gärna bilderna.

Vad kan det vara värt att betala för ett sådant ställe och är det en bra investering? Samt möjligheterna för skog och mark i framtiden?
Huset på 180kvm är i behov av renovering.
Vi kommer sälja vårat hus med vinst så kommer kanske ha runt 500 000 att investera, resten behöver finansieras av banken.

Ett annat alternativ är att en bekant med redan mark i området köper allt och styckar av hus samt ca 10-15ha mark.

Tack på förhand.   TS
Ta hjälp av Nordeas skogsspecialister, vi finns på sju platser i landet.
Avatar Fallback

Re: Skogsfastighet Investering eller inte?

jannee  
#514912 En million kan den väl vara värd, i mitt tycke inte mer. Ni kommer att ha mycket arbete framför er innan ni kan tjäna in några kronor. Detta är alltså rent krasst ekonomiskt räknat.
Köp rätt aktier för en miljon på ISK har du har en värdestegring på i runda slängar 100 tkr/år.
Renovering av en mangårdsbyggnad på landet höjer tyvärr inte direkt värdet på fastigheten, man gör det endast för sin egen skull - bekvämlighet. I dag är det svårt för att inte säga omöjligt att räkna hem någon större lönsamhet på att köpa en fastighet som är avskogad. Man köper av helt andra skäl/orsaker.

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).