Skogsfastigheter

Skogsportalen - oberoende skogsbruksplan på webben

3 inlägg 1774 visningar 2 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Skogsportalen - oberoende skogsbruksplan på webben

Torbjörn Johnsen  
#500576 Vi har haft Skogsportalen som annonsör under februari och jag blev lite nyfiken på hur deras lösning för webbaserad skogsbruksplan ser ut och hur den ev skiljer sig från andra alternativ som finns på marknaden. Jag ställde några frågor till Linus på företaget Digital Round Tree Solutions som ligger bakom skogsportalen.com.

Hur matar jag in min skogsdata?
Har du inte en plan hos oss så får du skicka in din plan så gör vi en första laddning in i appen.

Kan jag utgå från min gamla plan?
Ja precis, vi utgår från din gamla plan när vi skapar upp den digitala planen åt dig första gången.

Vem matar in uppgifterna? Jag eller ni?
Vi ordnar med den första importen men sedan kan användaren justera allting efter eget huvud.

Vilket kartunderlag behövs?
Vi behöver en export från skogsstyrelsen och en scannad beståndskarta (går bra att ta en bild med mobilen också) eller om du skickar in planen i pdf eller snigelposten.

Vad kan man göra i kartan?
Kartan är primärt tänkt för att visa var du befinner dig om du är ute i skogen. Drar du musen över en avdelning ser du de viktigaste uppgifterna om den och klickar du så får du upp alla detaljerna om avdelningen och där kan du också uppdatera uppgifter.

Kan man göra urval och se på karta (t ex allt med röj- eller gallringsbehov nu, eller om 10 år…)?
Det går inte i dagsläget då kartan är färgkodad efter huggningsklass. Men vi planerar att låta användaren sortera kartan efter andra parametrar i kommande releaser.

Vad kan jag själv mata in?
Du kan mata in samtliga uppgifter själv och uppdatera informationen. Kartan kan du inte redigera utan det hjälper vi till med vid behov.

Hur uppdaterar jag uppgifter efter en avverkning, gallring, röjning?
Du uppdaterar enkelt via gränssnittet, välj avdelning och ändra de uppgifter som ska ändras.

Kan jag dela planen med någon annan, t ex skogsinspektor, virkesköpare eller skogsvårdsentreprenör?
Nja, inte på annat sätt än att man delar med sig av sina användaruppgifter. Detta är dock någonting som vi också tittar på för en kommande release.

I vilken plattform kan jag se och jobba i planen (IOS & Android-app, webb)?
Hela vår app är en responsiv webb-lösning så det enda du behöver är en webbläsare. Dvs, den fungerar på såväl dator, som surfplatta och mobil.

Vad är största skillnaden i Skogsportalens plan/tjänst jämfört med andra lösningar som finns i branschen?
För det första är vi en helt oberoende aktör och vi delar inte din data med någon annan. Tjänsten är också helt molnbaserad vilket gör att du har tillgång till den överallt där du har internet och en webbläsare. Vi har innehållsmässigt lagt fokus på enkelhet och lönsamhet, det ska vara lätt att förstå vad man ska göra och det ska vara överskådligt vad du planerat för åtgärder och vilket ungefärligt utfall du kan räkna med för att få en uppfattning om de ekonomiska bitarna.

Det finns en demo på Skogsportalens sajt där man kan testa lite hur det fungerar. Man behöver inloggningsuppgifter och dom får man från Skogsportalen om man skickar ett meddelande till adressen som finns på:
https://www.skogsportalen.com/demo/

Det skulle vara intressant att höra om det finns någon här som testat Skogsportalens webb? Eller som tittat på deras demo och jämfört med det ni har idag?   TS
Ta hjälp av Nordeas skogsspecialister, vi finns på sju platser i landet.
Användarvisningsbild

Re: Skogsportalen - oberoende skogsbruksplan på webben

DrW  
#500581 Kul med fler aktörer! Använder själv eskog som ju verkar likartat i upplägget. Synd att det var så svårt att se hur skogaportalen ser ut rent grafiskt utan att gå in på demon. (Vill inte registrera mig på fler sidor....)
Kanske läge att jämföra de olika lösningarna? PCskog mot eskog mot skogsporttalen.

Användarvisningsbild

Re: Skogsportalen - oberoende skogsbruksplan på webben

Hunnern  
#502037 I mitt tycke blir det lite som att jämföra en bågsåg och en motorsåg ;-) Bägge kan göra jobbet...
Har testat det mesta jag hittat på marknaden, inkl. flera av de större bolagens system. Flera av storbolagens är snygga, innehållsrika, o.s.v. MEN jag äger inte min plan, jag kan inte kommunicera med andra aktörer, jag behöver specialkunskaper, jag behöver ofta väldigt specifik utrustning, det hänger sig och det är dyrt.

Vill jag ha kostnadseffektiv enkelhet finns det i mitt tycke bara en aktör idag, eskog. Extremt enkelt, funkar i enkla dataprylar, funkar utan en massa utbildning, stabilt, funkar offline, kan kommunicera med vem jag vill. Har använt det ett tag och utvecklingen har varit snabb. Hittar i dagsläget inget som är i närheten.

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).