Skogsfastigheter

Ärva skog: möjligheter?

2 inlägg 2560 visningar 2 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Ärva skog: möjligheter?

Car  
#491214 Jag kommer att ärva ca 70 hektar skog och funderar nu på vilka möjligheter jag kommer ha i och med detta. Kortfattat så är jag i 30-årsåldern, har sambo och ett barn. Har aldrig direkt intresserat mig för skogen under min uppväxt, men har på senare år känt att jag vill ha en del av mitt föräldrahem och förvalta skogen vidare åt min son. Ska gå en grundläggande skogskurs under våren och kan förhoppningsvis sköta röjning och sånt själv framöver. Men undrar nu, vilka möjligheter förutom skogen finns egentligen på en skogsgård? Vi funderar på turism då gården ligger vackert belägen med del i två sjöar. Tar tacksamt emot tips och ideer hur man kan utnyttja den här fina möjligheten på bästa sätt, och samtidigt bevara och förvalta något fint för framtiden!   TS
Ta hjälp av Nordeas skogsspecialister, vi finns på sju platser i landet.
Avatar Fallback

Re: Ärva skog: möjligheter?

opekka  
#491230 Du slipper arvs-och gåvoskatt eftersom detta är avskaffat. Ha inte bråttom. Ta över gården, pröva dig fram. Fråga. Läs här på forumet.

Locka och hantera turister är en konst i sig. Vad du erbjuder är en sak, hur du ska hitta intresserade o betalningsvilliga besökare är en betydligt svårare fråga. Det är också beroende på vilka du ser som dina möjliga besökare. Det vi skandinaver tycker är vardagligt är spännande för en holländare/tysk/britt men kan också vara oerhört exotiskt för en taiwanes eller fastlandskines.

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).