Skogsfastigheter

Om viljan att göra skogen till ett reservat för storstadsbor

2 inlägg 1498 visningar 1 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Om viljan att göra skogen till ett reservat för storstadsbor

Fredrik Reuter  
#490875 Att reducera skogen till huvudstadens kulturfråga skulle vara en en dödsstöt mot landsbygden. Så skriver Patrik Oksanen i en ledare i Hela Hälsningland för ett par dagar sedan (länk längre ner).

Oksanen refererar till Thomas Tidholms debattinlägg som vi diskuterat i tråden Fudamental okunskap grunden till onyanserad miljödebatt..

Patrik Oksanen verkar ställa frågan på sin spets, är nutidens aggressiva ton om kalhyggen och skogsplantager egentligen bara en vilja att göra skogen till ett reservat för storstadsbor?

Texten är läsvärd, speciellt då han tar ett steg tillbaka i tiden och visar på skogens betydelse för vår välfärd idag, dessutom att våra grannar i öst, Finland, verkar ha en helt annan nationell syn på skogen och dess brukande.

http://www.helahalsingland.se/opinion/l ... ste-vi-har   TS
Ta hjälp av Nordeas skogsspecialister, vi finns på sju platser i landet.
Användarvisningsbild

Re: Om viljan att göra skogen till ett reservat för storstad

DagL  
#490908 Procenttalet skogsägare i Finland är mer än dubbelt så stort som i Sverige vilket förklarar en del av inställningen.

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).