Skogsfastigheter

Köpslå med "de stora"?

4 inlägg 2940 visningar 3 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Köpslå med "de stora"?

Bax  
#475474 Jag frågade försynt min rågranne, som är en av de stora, om jag kunde tänkas få köpa ett område på ca 13ha som gränsar mot mig.
Nu har jag fått svar, och det är ja.
Dock är priset högre än jag tänkt mig för de har passat på att baka in ca 5ha "småplättar" som finns mitt inne i samhället där jag bor. Plättarna innehåller ändå en viss mängd m³ som driver upp priset, men jag kan krasst räkna med att det finns spik och ömse skrot i varenda rotstock.

Vad är erfarenheten, går det att köpslå med de stora? Och komma med liknande argument som ovan?
De kommer aldrig att kunna bruka skogen på dessa plättar för de är för små för att skicka dit maskiner.   TS
Ta hjälp av Nordeas skogsspecialister, vi finns på sju platser i landet.
Avatar Fallback

Re: Köpslå med "de stora"?

LP576  
#475476 Finns det möjlighet att du kan stycka av småplättarna och sälja vissa delar som tomtmark kan det möjligen bli en god affär. Håller själv på att göra några mindre avstyckningar till tomter från min fastighet vilken ligger nära en medelstor stad. Viktigt att ha en bra dialog med aktuell lamtmätare. Lycka till med affären!

Avatar Fallback

Re: Köpslå med "de stora"?

LP576  
#475479 Googla på Tomtebogård om du vill ha lite inspiration. De som köpte denna fastighet i Umeå lär ha gjort en mycket god affär, sannolikt med god hjälp av tur med kommunens handläggning vilken underlättats av ett skriande behov av tomtmark i en expansiv kommun.

Användarvisningsbild

Re: Köpslå med "de stora"?

Bax  
#475480 Jag tror inte det, det blir strandnära då. Men de ligger förmodligen inom detaljplan så jag ska försöka få tag på den för att se vad som står.
Och det här är ju nästan avfolkningsbygd... :cry:

   TS
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).