Skogsfastigheter

Kungens Stenhammar gör förlust på skogen

2 inlägg 5605 visningar 1 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Kungens Stenhammar gör förlust på skogen

Fredrik Reuter  
#463271 Företaget Bensor AB som ägs till 100% av Kung Carl XVI Gustaf går med fortsatt förlust. Bensor är moderbolag till dotterbolagen Stenhammars Godsförvaltning AB och Sollidens Slott AB.
Enligt hovet är inte förlusterna oroande för Kungen eftersom bolagen "inte har strikt kommersiell syn".

Stenhammar i Flens kommun bedriver skogsbruk och ekologiskt jordbruk och har 7 anställda. Verksamheten är enligt hovet beroende av virkespriserna och köttpriserna som "går upp och ned".

Expressen skriver mer om detta: http://www.expressen.se/nyheter/kunglig ... ens-bolag/   TS
Ta hjälp av Nordeas skogsspecialister, vi finns på sju platser i landet.
Avatar Fallback

Re: Kungens Stenhammar gör förlust på skogen

bgl  
#463294 Med viss reservation för att det gäller kvällstidningsuppgifter verkar förlusten ligga på Solliden, Stenhammar skulle i så fall göra en vinst på 112000 kronor. Verkar vara ett bolag för driften, om underhåll och reparationer på slotten ingår framgår inte. För vissa större fastigheter driver Skatteverket sedan en tid en hårdare linje vad gäller bostadsförmån, om detta även ska gälla kungens fastigheter kan det bli en tuff smäll!

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).