Skogsfastigheter

skogsjuridik

7 inlägg 7317 visningar 5 följer Svara, dela mm...   
Avatar Fallback

skogsjuridik

hav  
#462237 Har ett situation med en som påstår att han har servitut till en båtplats på min mark.
jag skall än en gång ring lantmäteriet för att kolla upp om så verkligen är fallet. Till saken hör att den markbiten har bytt ägare, markbiten infördes i mina föräldrar fastighet för ca 7 sedan och för ett och 1½ är sedan tog jag över fastigheten, och ny håller jag på att rensa upp, ser över alla servitut och mark överträdelser och andra otillåtna saker som gör på¨min mark, och de är många kan jag säga.
Min fråga är: Om han nu har rätt till båtplatsen, har jag som markägare skyldighet att röja och hålla rent för hans väg/stig till båtplatsen och båtplats eller får han själv gör det?   TS
Ta hjälp av Nordeas skogsspecialister, vi finns på sju platser i landet.
Avatar Fallback

Re: skogsjuridik

jannee  
#462239 Du har ingen skyldighet att hålla väg, det är servitutsägarens ensak, dock får du inte förhindra någon från att nyttja sitt servitut, exempelvis blockera eller ploga upp.

Avatar Fallback

Re: skogsjuridik

Mangan  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#462260 Håller med janee, du får inte försvåra medn du behvöer inte heller underlätta.

Om inte servitutet fördes över när marken slogs ihop, så gäller det inte längre. Kolla i förrättningen när man slog ihop marken för 7 år sedan, vad som står om servitut.

Avatar Fallback

Re: skogsjuridik

hav  
#462279 De är vad jag också har för mig men var inte 100 säker. Skall kolla och svara nu token som skrev brevet. Tack för snabbt svar

   TS
Avatar Fallback

Re: skogsjuridik

Tosca  
#477794 Fick du någon ordning på det hela?

Användarvisningsbild

Re: skogsjuridik

Elias Granqvist  
#477952 Egentligen är det ju upp till härskande fastighet att visa att servitutet finns, inte upp till dig som har tjänande fastighet. I händelse av fastighetsreglering på platsen, borde han som äger härskande fastighet ha fått besked om det från Lantmäteriet. Om servitutet är inskrivet, är det förstås lätt att kolla upp att det finns ändå.

Avatar Fallback

Re: skogsjuridik

hav  
#689621 sent om sidor, frågan hur det gick med detta så, fick det min väg så att säga. dom försökte med kronofogden men der gick dom bet. dpm gick på min sida så dom fick betala mig. och sedan har dom inte visat sig på denna plats och de var för ca 2½ år sedan så vi får ser om det fortsätter så.

   TS
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).