Skogsfastigheter

Rådvill om ersättning

5 inlägg 5331 visningar 2 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Rådvill om ersättning

kärrabol  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#461434 Svevia skall borra en avfattning genom en vägbank på min skog. Vägbnken är 8-10 meter hög och trumman under har rasat sönder vilket resulterat i översvämning i min skog. ( för tre år sedan var vattenståndet två meter högt i skogen) dom skall bygga väg för en fyraxlad mobilkran 100 m. och arbetsyta för borr och kompressor i min 15 åriga plantering. Hur beräknar man värdet på förstörd skog?
Skall möta vägfolk i morgon så jag behöver svar snabbt   TS
Ta hjälp av Nordeas skogsspecialister, vi finns på sju platser i landet.
Avatar Fallback

Re: Rådvill om ersättning

Ferguson system  
#461440 Har du noe mer informasjon om hvor stort det rammede område er, og hvor mange trær det er snakk om? Gjerne også hvor høye trærne er i snitt.

Avatar Fallback

Re: Rådvill om ersättning

alias  
#461443
kärrabol skrev:Svevia skall borra en avfattning genom en vägbank på min skog. Vägbnken är 8-10 meter hög och trumman under har rasat sönder vilket resulterat i översvämning i min skog. ( för tre år sedan var vattenståndet två meter högt i skogen) dom skall bygga väg för en fyraxlad mobilkran 100 m. och arbetsyta för borr och kompressor i min 15 åriga plantering. Hur beräknar man värdet på förstörd skog?
Skall möta vägfolk i morgon så jag behöver svar snabbt


Om man ska räkna enligt Skogsnormen så behövs följande info:

Bonitet/Ståndortsindex
Ålder
Trädslagsfördelning
Stamantal/ha eller volym/ha
Areal

MVH
Alias

Avatar Fallback

Re: Rådvill om ersättning

ÅsaNisse  
#461559 Oavsett hur du räknar så blir det småpengar för en relativt liten yta. (100m x 10m = 0,1 ha.) Ingreppet kommer inte att läka i din livstid. Ta till rejält så du känner dig nöjd för det är ändå liten peng mot vad jobbet kostar. Alternativt 1)var glad att din övriga skog inte fördärvats av översvämningen och att jobbet blir gjort.
Alternativt 2) om du hittar skador på skogen så ska du nog vända dig till Trafikverket. Svevia är ju bara ombud och entreprenör.
Du har nog större möjligheter att få skadestånd från Trafikverket eftersom inget hänt på tre år.

Avatar Fallback

Re: Rådvill om ersättning

Anders A  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#461571 I samband med dräneringsarbeten efter Dalabanan har trafikverket betalat 4.50 /m2 för intrång samt ersättning för förstörd gröda eller skog.
15 årig ungskog 25.000 kr / Ha
Kom ihåg att räkna in tillfartsvägar och alla ytor i intrångsersättningen
Finns där en anläggning som dom äger som inte fungerat så skall dom ersätta hela skadan som uppstått av översvämningen.
Anders

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).