Skogsfastigheter

Sveaskog säljer skog

3 inlägg 5334 visningar 2 följer Svara, dela mm...   
Avatar Fallback

Sveaskog säljer skog

Skogen i boden  
#448538 Råkade se att Sveaskog önskar att öka andelen privatpersoner som är skogs ägare . Detta vill man göra genom att sälja delar av sitt bestånd . Kollade i Norrbotten vad de säljer första fastigheten jag får upp är 4600 ha med en prisade på 25 mille och ligger i Pajala . Känns inte som att allt för många har 25 Mille över . Kollade resten och är hyfsat stora skiften i extrem glesbygd . Menar de allvar med sitt syfte borde de ju sälja små fastigheter på mera attraktiva orter . Ifs var det ute en för nåt år sen som inte var alltför stor och låg hyfsat till . Kollade den och allt utom myr och no var hugget :lol:   TS
Ta hjälp av Nordeas skogsspecialister, vi finns på sju platser i landet.
Avatar Fallback

Re: Sveaskog säljer skog

isteskog  
#448540 Här nere har de slutat sälja skogskiften, de är till och med och köper skiften .... :sad:

Avatar Fallback

Re: Sveaskog säljer skog

rokon  
#448545 Sveaskogs försäljningar startade för ca 10 år sedan och kom till genom en tidigare Socialdemokratisk regerings beslut att de skulle sälja av en viss procent av sitt innehav. De annonserades ut och marknadsfördes rätt omfattande så jag nappade på detta och köpte till mark som jag själv kunde skissa upp hur jag önskade att det skulle bli, och det blev mark som gränsade till skiftet jag redan hade. Jag var den sista som kunde köpa på det viset, och det var år 2009, därefter skulle allt ut på anbud.
Sen ett par år senare ca så hade de uppnått den av statsmakterna önskade utförsäljningen i kustlandet, men programmet med utförsäljning fortsatte längre in i landet då de inte uppnått försäljningskvoten där. I själva verket var det nog snarast pga virkessvackan som krävde försäljning av mark för att de skulle kunna redovisa in pengar till staten. Det finns mer att säga om allt detta men jag gör kväller nu.

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).